Best of 2013: bulgur met sugarsnaps & geitenkaas 5 januari 2014

door Kirsten Achter de schermen

Bedankt voor al jullie feedback op de gerechten die in 2013 in de HelloFresh Box zaten. We hebben op basis van jullie feedback een top 3 samengesteld van de populairste gerechten: de Best of 2013. Het gerecht dat op de tweede plek staat, is bulgur met sugarsnaps, geitenkaas en pompoenpitten. De geitenkaas geeft de bulgur een zachte smaak en door het limoensap en de verse munt heeft deze maaltijd een fris tintje. HelloFresh Best of 2013

We hebben helaas geen foto van dit gerecht kunnen vinden. Heb jij een foto gemaakt van dit gerecht, of ga je er een foto van maken? We zouden het leuk vinden als je die naar ons wilt opsturen.

bulgur met munt

Best of 2013: Bulgur met sugarsnaps, geitenkaas en pompoenpitten

Ingredients

  • 1200 ml groentebouillon
  • 300 g bulgur
  • 300 g sugar snaps
  • 4 tomaten
  • 120 g zachte geitenkaas
  • 12 takjes verse munt
  • 2 el limoensap
  • 60 g pompoenpitten
  • Peper & zout naar smaak
  • Benodigdheden
  • 2x pan met deksel
  • Koekenpan
  • Saladekom

Instructions:

  1. Bereidingswijze
  2. 1. Kook 300 ml water per persoon voor de groentebouillon en bereid deze door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Voeg de bulgur bij de groentebouillon in een pan met deksel en kook deze, afgedekt, in 10 minuten gaar. Laat afgedekt nagaren.
  3. 2. Kook ondertussen 500 ml water voor de sugarsnaps. Was en snijd de sugarsnaps in stukjes van 5 cm. Kook deze, afgedekt, in 8 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  4. 3. Snijd de zachte geitenkaas in blokjes, hak de verse munt fijn en pers de limoen uit. Snijd de tomaten in parten.
  5. 4. Verhit een koekenpan en rooster de pompoenpitten (zonder olie) in 2 minuten goudbruin.
  6. 5. Meng de bulgur met de sugarsnaps, tomaten, munt, geroosterde pompoenpitten en het limoensap in een saladekom. Schep de zachte geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel het gerecht over de borden.

Eet smakelijk!

Vorig artikel
Best of 2013: Biefstuksalade Best of 2013: Biefstuksalade
Volgend artikel
Best of 2013: Pastasalade met rode pesto Best of 2013: Pastasalade met rode pesto

Gerelateerde artikelen

7 reacties

edith schreef:

……..dit gerecht komt me niet echt bekent voor ofwel het heeft bij mij geen indruk achter gelaten.

Jammer, Edith! Welke gerechten uit 2013 zijn dan jouw favoriet? Groetjes, Kirsten

Anouk schreef:

Gaat het nu om snijbonen of sugar snaps? Ik kwam het originele recept (met snijbonen) net tegen in een oud HelloFresh receptenboekje. Heb het nooit gemaakt, ga ik binnenkort eens doen.

Anouk schreef:

Tweede poging tot reactie: er wordt van zowel snijbonen als sugar snaps in dit recept gesproken.. verwarrend!

Hallo Anouk! Sorry voor mijn late reactie. Ik heb het even nagevraagd aan mijn collega’s, maar in het recept zijn er sugarsnaps gebruikt 🙂 Ga je het gerecht maken? Veel kookplezier! Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt? 🙂

Anouk schreef:

Geen probleem, zag mijn eigen reactie niet meer, dus dacht dat het fout was gegaan! Ik ga het zeker maken, maar ik had al snijbonen in huis dus die versie wordt het voor mij. Ik kom erop terug 🙂

Leuk! Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt? 🙂 Groetjes, Kirsten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *