Op bezoek bij onze telers

25 april 2022
door Luka Achter de schermen

    Benieuwd waar de asperges en radijsjes in jouw box vandaan komen? We werken samen met The Greenery, een groente- en fruitleverancier in het hart van de Benelux. Deze leverancier werkt samen met ruim 350 lokale telers en streeft naar een keten voor verse groenten en fruit die nu én in de toekomst iedereen voedt met minimale belasting voor mens en milieu. Daar kunnen wij ons goed in vinden!

    Op bezoek bij onze telers

    Het witte goud

    De aspergetijd is weer aangebroken en wat zijn we daar blij om. Onze asperges komen van eigen bodem, uit Noord-Brabant en Limburg om precies te zijn. Daar worden ze met liefde en passie gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie. Een duurzame oogst dus.

    → Leuk weetje: een plantje kan tot wel 10 jaar lang asperges produceren. Als dat geen goud waard is!

    Op bezoek bij onze telers

    Mooie rooie

    Ook de radijsjes in jouw recepten worden in eigen land gekweekt: ze komen uit Zuid-Holland. In zo’n 12 weken groeit een radijs van een zaadje uit tot een knol. De teler behandelt de grond met organische stoffen, vooral afkomstig van planten. Dat stimuleert het bodemleven zodat de radijsjes op een natuurlijke manier zo goed mogelijk groeien. 

    → Wist je dat radijsjes in de zomer scherper smaken dan in de winter? Dit komt doordat de plant door veel zonlicht en hogere temperaturen meer mosterdolie aanmaakt. Pittig!

    Op bezoek bij onze telers

    Vorig artikel
    Lentekriebels met een rietje: 5x verfrissende smoothies 🥤 Lentekriebels met een rietje: 5x verfrissende smoothies 🥤
    Volgend artikel
    Vier jouw liefde voor hummus met deze supersimpele recepten Vier jouw liefde voor hummus met deze supersimpele recepten

    Gerelateerde artikelen