Parmezaanse kaas van Eriks Delicatessen

6 juni 2014
door Frederieke Achter de schermen

  Ben jij een liefhebber van Italiaanse kazen? Wij wel! Daarom zit er volgende week Grana Padano in de HelloFresh Box!  Lees meer over dit ingrediënt van onze leverancier Eriks Delicatessen.

  Parmezaanse kaas staat bekend om zijn sterke en volle smaak. Toch heb je verschillende soorten Parmezaanse kaas. Zo mag alleen de kaas uit de Italiaanse plaats Parma ook daadwerkelijk Parmaggiano Reggiano genoemd worden. De overige Italiaanse harde kaas krijgt de naam Grana Padano. Deze kaas dankt zijn naam aan de korrelige structuur die hij krijgt naarmate de kaas langer rijpt (grana) en aan de Po-vlakte (in het Italiaans Val Padana), de plek waar de kaas rijpt. De Grana Padano is echter geen beschermde naam, ook kaas die niet uit dit gebied komt mag Grana padano genoemd worden.

  Een pluspunt van de Grana Padano is dat de (koe)melk die gebruikt wordt voor de kaas magerder is. Deze kaas is dus minder vet en door zijn iets kortere rijpingsproces vaak iets milder van smaak dan de Parmaggiano Reggiano.

  De Grana Padano kaas van onze leverancier Eriks Delicatessen komt wel van de Po-vlakte en is tussen de 12-16 maanden oud. De kazen worden als ze in Nederland aankomen vers geraspt en worden vervolgens bij jou thuisbezorgd! Aankomende week eet je deze kaas in combinatie met onder andere onze speciaal geteelde Crunchy Cos salade en een lekker eitje. 

  Wij zijn benieuwd wat jullie van deze kaas vinden! 

  Vorig artikel
  Inspiratie: snelle rijsttafel van groenten en cashewnoten Inspiratie: snelle rijsttafel van groenten en cashewnoten
  Volgend artikel
  Chrunchy Cos sla is geoogst Chrunchy Cos sla is geoogst

  Gerelateerde artikelen

  3 reacties

  Arna schreef:

  hallo beste lezers, ik vind Hello Fresh een geweldige uitvinding! ik maak er nu 25 weken gebruik van. Ik begin wel Nederlandse groenten van het seizoen te missen. En er mag wel wat vaker Nederlandse recepten bij zitten.