Perfecte popcorn 23 februari 2017

door Sanne van Dartelen Tips en Tricks Geschatte leestijd: 2 Minuten

Popcorn zelf maken is hartstikke makkelijk en bovendien veel lekkerder dan een zak uit de magnetron.

Popcorn

Op het fornuis is er wel een verhoogd risico op zwartgeblakerde popcorn en dat vindt niemand lekker! Daarom delen wij graag onze favoriete manier om popcorn te maken, met minimaal verbrandingsrisico.

Benodigdheden

  • Een ruime pan met deksel
  • 125 gram popcorn
  • 3-4 eetlepels zonnebloemolie (of andere olie naar keuze)

Methode

  • Verwarm een flinke scheut olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Gooi er twee of drie maïskorrels in en doe de deksel op de pan.
  • Als je de maïskorrels hoort ploffen, gooi je snel de rest van de maïs erbij. Doe de deksel terug op de pan en haal hem van het vuur.
  • Wacht ongeveer 30 seconden en zet dan de pan weer op het vuur.  Als het goed is, hoor je nog geen korrels ploffen, gebeurt dat wel, zet dan de pan sneller terug.
  • Als alles volgens plan gaat,  barst het geplof in één keer los – alle maïskorrels ploffen tegelijk doordat ze al op temperatuur zijn gekomen in de 30 seconden dat ze in de hete olie lagen.
  • Schud de pan steeds een beetje heen en weer om aanbranden te voorkomen. Laat ook af en toe wat lucht ontsnappen door de deksel van de pan een klein beetje op te tillen.
  • Als de rust in de pan is wedergekeerd, wanneer er meerdere seconden tussen de ‘pops’ zit, gooi je de popcorn in een schaal.
  • Een beetje poedersuiker of zout erover en genieten maar!

 

Wist je dat je veel meer verschillende smaken popcorn kunt maken? Het enige wat je hoeft te doen, is een van onderstaande smaakmakers toevoegen aan de popcorn, zodra deze uit de pan komt.

  • Zout & azijn
  • Chocolade & chilipoeder
  • Gezouten karamel & chocolade
  • Harissa
  • Italiaanse kruiden & tomatenpuree
  • Kaas & uienpoeder
  • Ahornsiroop & spek
  • Limoen & chilisaus
  • Paprikapoeder
  • Pesto
  • Pindakaas
  • Poedersuiker & kaneel
  • Rozemarijn & Parmezaanse kaas
  • Ui & knoflook

Welke smaak popcorn vind jij het lekkerst?

Vorig artikel
Op bezoek bij Paul, onze leverancier van bieten en peen Op bezoek bij Paul, onze leverancier van bieten en peen
Volgend artikel
Slim ruilen, een gezonde keuze Slim ruilen, een gezonde keuze

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.