Het verschil tussen rode en groene pesto

26 november 2014
door Frederieke Ingrediënten
    groene pesto - Kitchen on a Mission

    groene pesto – Kitchen on a Mission

    De Italiaanse keuken heeft genoeg verrukkelijke parels te bieden. Ook in de HelloFresh Box maken wij hier graag gebruik van. De pesto’s van Kitchen on a Mission zijn gemaakt op basis van authentieke Italiaanse recepten. Lees hier alles over pesto’s en de onderlinge verschillen.

    Gestampte ingrediënten

    Wist je dat het woord pesto letterlijk gestampt betekent? Het is één van de beroemdste Italiaanse producten en komt oorspronkelijk uit de Ligurische havenstad Genova. Basilicum, knoflook, pijnboompitten, pecorino, extra vierge olijfolie en zout vormen de basis voor deze saus. Deze ingrediënten worden fijngewreven  in een vijzel. Het is al tijden welbekend, zo is deze saus al in 1863 genoemd in het boek ‘La Cuciniera Genovese’.

    Groene pesto

    De groene wordt ook wel Pesto alla Genovese genoemd en is vernoemd naar de stad Genua. Hier zijn zelfs kampioenschappen pesto maken, waar de deelnemers alleen gebruik mogen maken van traditionele keukenhulpmiddelen.

    De groene Pesto Ligurian uit de HelloFresh Box is, zoals dit een goede betaamt, gemaakt van verse basilicumblaadjes en goede extra vierge olijfolie. Deze zijn beide afkomstig uit Ligurië. Een bijzondere toevoeging aan het recept is de room. Hoewel dit tegen de traditionele bereidingswijze ingaat geeft deze extra toevoeging een heerlijk romige structuur en een extra rijke smaak!

    Rode pesto - Kitchen on a Mission

    Rode pesto

    Siciliaanse pesto ofwel Pesto alla Siciliana is, zoals de naam het al doet vermoeden, een streekgerecht uit Sicilië en een variatie op de traditionele groene soort. Er is nog steeds basilicum verwerkt. Het bijzondere van deze rode pesto is de toevoeging van zongedroogde tomaten, ricotta en amandelen.

    Van het noorden tot het zuiden van Italië

    De pesto uit de HelloFresh Box is afkomstig van een familiebedrijf uit het Noorden van Italië. In een klein plaatsje in de Piemonte streek maken drie generaties al meer dan 100 jaar een volledig scala van verschillende typen olijfolie en meer. De ambacht van vroeger blijft inspirerend en zorgt ervoor dat het typische uiterlijk en de smaak worden behouden. De plantages van de familie liggen verspreid door het midden en zuiden van Italië.

    Heb jij een favoriete pesto? Laat het ons hier weten!

    Vorig artikel
    Zuurkool: van land tot op jouw bord Zuurkool: van land tot op jouw bord
    Volgend artikel
    Knutselen met de HelloFresh Box Knutselen met de HelloFresh Box

    Gerelateerde artikelen

    7 reacties

    Inge schreef:

    Wordt deze pesto ook met Italiaanse pijnboompitten gemaakt of met Aziatische? Ik kan wel tegen Europese pijnboompitten, maar niet tegen Aziatische, dus ik hoop dat deze pesto ook wat dat betreft ‘echt’ Italiaans is!

    Frederieke schreef:

    Ik ga het even voor je uitzoeken Inge en kom zo snel mogelijk bij je terug!

    Karin schreef:

    Er zitten volgens mij helemaal geen pijnboompitten in jullie pesto, maar cashewnoten (zie etiket).

    Frederieke schreef:

    Goedemorgen Karin, bedankt voor je bericht. Naast pijnboompitten (deze zit ook in de pesto) zitten er inderdaad ook een klein aantal cashewnoten verwerkt in de pesto. Groetjes, Frederieke