Quesadilla’s met een twist

26 september 2014
door Wendy Ingrediënten

  Een quesadilla is een Mexicaans gerecht dat je kunt vergelijken met de Nederlandse tosti. Nieuwsgierig naar dit Mexicaanse gerecht met een twist?

  Het woord quesadilla betekent in het Mexicaans ook ‘kaasdingetje’. Het is namelijk een wrap gevuld met kaas, die vaak gedipt wordt in een pittige tomatensaus of guacamole. Soms is de vulling iets uitgebreider bijvoorbeeld met kip, ui of champignons. Af en toe zit er een variant op de Mexicaanse quesadilla in de HelloFresh Box.

  Quesadilla met bataat, spinazie en belegen kaas

  De quesadilla wordt belegd met bataat, spinazie en belegen kaas. Niet echt Mexicaanse ingrediënten, maar wel een heerlijke combinatie! Onze collega Anna heeft dit recept getest en was erg enthousiast. “Ik ben gewend om quesadilla’s te eten met een hartige vulling, maar de combinatie van de hartige kaas en de zoete bataat is echt een vondst! Ook de combinatie van het knapperige brood en de zachte vulling is erg lekker!”

  Quesadilla met een zoete dip

  Heb je na je de quesadilla van volgende week nog platbrood over? Maak dan een zoete variant van de quesadilla! Smeer de ronde platbroden in met een klein beetje olie en bestrooi met 1 el suiker en 1 tl kaneel. Leg de platbroden in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 5 minuten op 180 graden. Snijd ondertussen wat aardbeien of ander fruit klein en pureer met een blender of staafmixer. Snijd of breek het platbrood in stukjes en doop in de fruitsalsa. Eet smakelijk!

  Hoe beleg jij het liefste je quesadilla’s?

  Vorig artikel
  Dit doe je met overgebleven verse kruiden Dit doe je met overgebleven verse kruiden
  Volgend artikel
  Tips & tricks: hoe kraak je een kokosnoot? Tips & tricks: hoe kraak je een kokosnoot?

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Margot Hoekstra schreef:

  Link lees meer over dit bericht werkt niet.

  Met vriendelijk groet,

  Margot Hoekstra