Radijs: veelzijdig, lekker en gezond

4 maart 2014
door Frederieke Ingrediënten
  radijs-large

  Bron: www.ingredienten.nl/

  Gebruik jij wel eens radijs als ingrediënt voor het avondeten? Wist je ook dat je niet alleen het knolletje kunt eten, maar ook het loof? Niet alleen in een salade is radijs lekker, ook op veel andere manieren kun je het verwerken in je avondeten. Lees verder voor meer interessante informatie en handige tips!

  Radijsjes kunnen rauw worden gegeten en hebben een licht scherpe smaak. Dit wordt veroorzaakt door de mosterdolie in de schil van de radijs. Radijs is gezond, doordat het weinig calorieën bevat, rijk is aan vitamine C en een positieve bijdrage levert aan de spijsvertering.

  2 radijs

  Het loof van het bosje hoef je trouwens niet weg te gooien! Je kunt het gebruiken voor een speciale pesto of er zelfs een soep van maken. Het is belangrijk dat de radijs vers is, zodat de smaak goed tot zijn recht komt. Het blad zit boordevol ijzer en foliumzuur en de voedingswaarden van radijs zijn vergelijkbaar met spinazie.

  Radijs kun je het beste ondergedompeld in een kopje water in de koelkast bewaren. Vergeet niet het blad eraf te halen, anders trekken alle voedingstoffen uit de knol naar het blad en dat zou zonde zijn! Voorverpakte radijs kan 3 tot 4 dagen in de groentelade van de koelkast worden bewaard. Je kunt het beter niet invriezen.

  Heb je nog wat radijsjes over? Ze zijn ook lekker als borrelhapje met yoghurtdip, of beleg een boterham met kaas of avocado met plakjes radijs.

  Kortom, radijs kan een hele lekkere afwisseling zijn van de dagelijkse groente. Ben jij al fan?

  Vorig artikel
  Witte kool uit de oven Witte kool uit de oven
  Volgend artikel
  HelloFresh bestaat 2 jaar! HelloFresh bestaat 2 jaar!

  Gerelateerde artikelen