Reuzengarnalen in de box

14 april 2015
door hellofresh Achter de schermen
  Oosterse reuzengarnalen met udonnoedels

  Oosterse reuzengarnalen met udonnoedels

  Aankomende week proberen we iets nieuws: er zitten reuzengarnalen in de HelloFresh Box. Samen met onze visboer zijn wij op zoek gegaan naar lekkere reuzengarnalen, die bovendien op een verantwoorde wijze gekweekt worden. Lees hier alles over deze garnaal en het gerecht.

  De black tiger garnaal waar we voor gekozen hebben, wordt gekweekt in Indonesië en is een tropische reuzengarnaal. De garnalen hebben een licht zoete smaak en zijn van hoge kwaliteit. Vanzelfsprekend hebben wij gekozen voor een kwekerij die is gecertificeerd met het Best Aquaculture Practice (BAP) keurmerk, waarbij het milieu en goede werkomstandigheden hoog in het vaandel staan.

  Om het BAP-certificaat te ontvangen en te behouden worden kwekerijen op de volgende aspecten beoordeeld:

  • Ecologische verantwoordelijkheid. Hierbij wordt gelet op milieuaspecten zoals afval, watermanagement en het behoud van het natuurlijk leefgebied van de garnaal.
  • Voedselveiligheid. Hieronder vallen factoren als hygiëne, transport en temperatuurbewaking.
  • Herkomstbewaking. Transparante administratie van kwekerij tot eindgebruiker wordt goed in de gaten gehouden.
  • Sociale verantwoordelijkheid. Goede arbeidsomstandigheden zijn een must en veiligheidsregels moeten worden nageleefd.

  Weetje

  Waaraan herken je de black tiger garnaal? Dit schaaldier heeft zijn naam te danken aan de zwarte strepen op zijn lijf. Door deze strepen weet je dan ook heel gemakkelijk dat je met een tropische reuzengarnaal te maken hebt!

  Reuzengarnalen in de praktijk

  In het gerecht met udonnoedels en minigroenten roerbak je de reuzengarnalen een paar minuten. Met de lente in volle gang, kun je de garnalen ook grillen op de barbecue. Hoe doe je dit? Prik de garnalen bij het dikste gedeelte aan een spies en gril deze kort (circa 2 minuten) op een hete barbecue.

  Ben jij dol op garnalen? Eet smakelijk alvast!

  Vorig artikel
  Theezakjes hergebruiken Theezakjes hergebruiken
  Volgend artikel
  Onderdelen van de koe: wat zit waar? Onderdelen van de koe: wat zit waar?

  Gerelateerde artikelen

  23 reacties

  Anthoiny schreef:

  Lijkt ons super lekker. Verheugen ons erop

  Rens schreef:

  Heel blij met een keer garnalen! Maarrr… Waren ze niet dichterbij te vinden? Had dit niet verwacht binnen het hello fresh concept.

  Frederieke schreef:

  Fijn dat we je blij kunnen maken met de garnalen Rens! In het blogartikel leggen we uit waarom we juist voor deze garnalen hebben gekozen. In een volgende box hebben we sowieso weer een visje wat van dichtbij komt! Groetjes, Frederieke

  Pim Omes schreef:

  Hoi Rens, beetje flauwe opmerking dit. Ze geven al aan dat met het BAP-certificaat wordt gewerkt. Zou zou je ook kunnen zeggen dat de noodles niet in Korea, maar in een Nederlandse fabriek moeten worden gemaakt. Denk dat Hello Fresh een balans tussen kwaliteit en duurzaamheid probeert te bereiken. Ik vind dat ze dat aardig goed doen!

  Sanne schreef:

  Ik zeg m dan voor volgende week af. Allergisch !

  Frederieke schreef:

  Jammer Sanne! Gelukkig zitten er na volgende week geen schaaldieren in de box. Groetjes, Frederieke

  Tanja Van Groos schreef:

  Heb erg erg veel zin in! Ben wel heel benieuwd naar de hoeveelheid. De porties Vis of Vlees vind ik een beetje aan de zuinige kant, en dan ben ik geen grote eter.

  Arnoud Kik schreef:

  Ja daar zijn wij het ook mee eens. We hebben 2 puberzonen en qua vlees en vis en brood is dit echt te weinig.

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Arnoud, jammer dat de hoeveelheden van de ingrediënten in de HelloFresh Box niet helemaal aan jullie verwachtingen voldoen. Wij baseren de hoeveelheden op de richtlijnen Gezonde Voeding van het voedingscentrum. We nemen je feedback uiteraard wel mee in onze wekelijkse evaluatie. Groetjes, Frederieke

  Gerrie Hernández schreef:

  Eindelijk!!! Wat ben ik blij dat er garnalen in zitten!!!!

  Margriet schreef:

  De ingrediënten zien er weer prachtig uit!

  Ilona schreef:

  Ik lust geen garnalen, geeft niet ze komen wel op. Is er iets waarmee ik de garnalen kan vervangen in dit gerecht? Ik hoor het graag.
  M.vr.gr. ilona

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Ilona, je kunt de garnalen vervangen door bijvoorbeeld stevige witvis of extra groenten. Eet smakelijk alvast! Groetjes, Frederieke

  Marijke schreef:

  We zijn zeer tevreden over Hello Fresh. Ik had bij de beoordeling van de gerechten ook al eens aangegeven dat de portie vlees en vis wat weinig waren. Ik heb ondertussen opgezocht wat de aanbevolen hoeveelheid is en volgens de voedingsdriehoek is de hoeveelheid correct. We moeten toegeven dat we al jaren teveel vlees en vis eten, al is het wel even wennen. En als het lekker is willen we graag een beetje meer 🙂

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Marijke, bedankt voor je positieve bericht! Fijn om te horen dat je inmiddels al iets meer gewend bent aan de hoeveelheden. Begrijpelijk dat je soms zin hebt in meer, als het erg lekker is;) Ik wens je veel kookplezier! Groetjes, Frederieke

  John schreef:

  Goedemiddig, net als veel andere hellofresh gebruikers was ik uitermate positief verrast door de aanwezigheid van garnalen in onze wekelijkse gezonde doos. Zelfs mijn zoon van bijna 5 kon niet wachten om deze gekke worstjes (heb nog even youtube erbij gehaald om te laten zien dat ze uit de zee komen ;-)) op te eten. Snel alles bereid zoals aangegeven en vol verwachting de tafel gedekt en een dampend bordje uitgeserveerd.

  Mijn eerste hap had ik eerlijk gezegd anders voorgesteld en als ik het gezicht van mijn zoon goed kan inschatten, en dat kan iedere vader, had hij er ook een andere verwachting bij. Ik moet zeggen dat wij redelijk teleurgesteld onze nog redelijk gevulde borden hebben moeten weggooien. We vonden het beide net lekker. Er was niks bedorven en volgens mij heb ik ook geen gekke dingen in de bereiding gedaan. Dus misschien de volgende keer een iets minder uitgesproken smaak aub. Deze keer was dit iets te exotisch na onze smaak.

  Verder prima en heel tevreden over de geboden recepten en ingredienten. Soms is het wel een beetje puzzelen met een kind van bijna 5. Scherpe ingredienten zijn toch iets minder populier maar ook dat is elke week wel weer een leuke uitdaging.

  Ga vooral zo door.

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen John,
  Bedankt voor je uitgebreide bericht. Wat jammer om te horen dat het jullie beide niet gesmaakt heeft. We vinden het dan ook vervelend dat we jullie hebben teleurgesteld met dit gerecht. Fijn dat je jouw feedback met ons deelt, zo kunnen we het meenemen in onze wekelijkse informatie.
  Groetjes en een fijne dag, Frederieke

  Pim Omes schreef:

  Hallo Frederieke,

  Ik wil even doorgeven dat de garnalen mij juist wel erg goed gesmaakt hebben. De smaak is inderdaad erg uitgesproken, maar als liefhebber van de Aziatische keuken past het perfect in mijn straatje.

  Hoop van harte dat jullie ons blijven verrassen met zulke avontuurlijke gerechten.

  Vriendelijke groet,

  Pim Omes

  Nikje schreef:

  Heel jammer dat er geen mogelijkheid bestaat om een 3-dagen box te bestellen waar geen vis maar alleen vlees en vegetarisch in zit. Ik vind het concept van Hello Fresh erg leuk, maar houd echt niet van vis en schaaldieren. Zo zonde om iedere week een ingrediënt weg te gooien! Het lijkt me makkelijk op te lossen door het vis gerecht in de drie dagen box te vervangen door het vlees gerecht uit de 5 dagen box. Als dat kon, zouden wij gelijk weer een abonnement nemen.

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Nikje,
  Bedankt voor je bericht. Jammer om te horen dat onze HelloFresh Boxen niet helemaal bij jouw behoeften aansluiten. Ik geef je feedback dan ook zeker door aan mijn collega’s die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de box. Mochten we in de toekomst een box zonder vis (met vlees en vegagerechten) gaan aanbieden, dan ben je de eerste die het hoort!
  Groetjes en een fijne dag, Frederieke

  Carolien schreef:

  Wij vonden dit recept heerlijk, en dan is het met twee pubers net wat weinig 🙂

  Nick schreef:

  Beste,

  Het gerecht smaakte heerlijk. Ik merkte wel op dat de garnalen ontdooid werden aangeleverd. Worden deze niet normaal bevroren vervoerd? Anders lijkt het me niet slim om deze een 2de keer in te vriezen?

  Groeten,

  Nick

  ingrid schreef:

  Ook met dit recept hebben wij weer erg genoten van het heerlijke eten. Wij laten ons graag verrassen met iedere week iets bijzonders. De ruime uitgebalanceerde porties geven ons letterlijk en figuurlijk een heerlijk voldaan gevoel.

  Bedankt! En wij kunnen niet meer zonder deze , gelukkig gezonde, verslaving.

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *