Tips & tricks: rode peper
24 juli 2014Regelmatig zit er een rode peper in de HelloFresh Box. Deze kleine smaakmaker komt oorspronkelijk uit midden-amerika en zorgt voor wat pit in je gerecht. Net zoals bij paprika’s verkleuren pepers van groen langzaam naar rood. Als de peper groen is, is deze nog onrijp. Toch is zijn pittige smaak dan al erg aanwezig. Het pittigste deel van de rode peper zijn de zaadlijsten die aan de binnenkant zitten. Hou je dus erg van pittig? Voeg dan ook deze zaadlijsten toe aan je gerecht.
Als je dit liever niet in je gerecht wilt kan het soms nogal tijdrovend zijn deze te verwijderen. Bijkomend voordeel is dat je de binnenkant van de peper niet hoeft aan te raken en dus ook niet per ongeluk in je ogen kunt wrijven! Volg daarom hieronder ons stappenplan om de zaadjes snel en makkelijk te verwijderen!
Stap 1: rol het pepertje stevig tussen je handen. Stap 2: snijd het kroontje van de peper af. Schud de zaadjes uit de peper.
Ik kan me vergissen, maar zo haal je toch alleen de zaadjes eruit, de zaadlijsten (waar de zaadjes aan vadt zitten, en die ook heel scherp zijn) zitten er zo toch nog gewoon in? Ik zie in ieder geval alleen zaadjes eruit vallen, en geen zaadlijsten…
Goedemorgen Hanneke, je hebt helemaal gelijk. De zaadjes haal je er heel gemakkelijk uit, maar de randen waar de zaadjes aan vast zitten (zaadlijsten) blijven zo zitten. Ik heb de tekst dan ook direct aangepast. Groetjes, Frederieke
toch staat er dat je de zaadlijsten eruit schudt bij het plaatje…
Bedankt voor je oplettendheid Iwan! Ik heb de tekst aangepast bij het plaatje. Fijne dag, Frederieke
Het verwijderen van de zaadlijsten gaat ook heel makkelijk met een scherpe schaar. Knip de peper doormidden en knip de zaadlijsten eruit, gaat lekker snel.
ik snij ze open in de lange weg… snij de zaadlijsten er uit en snipper ze mooi. Totaal geen probleem met mijn handen… Vind dat er gewoon bij horen…
Waarom de zaadlijsten verwijderen? Je moet het leren eten, als je regelmatig pepers eet dan ga je aan de scherpte wennen. Ik neem zelf bijvoorbeeld een bruine boterham met roomboter en pindakaas en snipper daar een rood pepertje overheen, inclusief de zaadlijsten. Door het vette van de boter en de pindakaas neemt het branden in mijn mond heel snel af. Pepers zijn heel erg gezond de capsaïcine in deze pepers schijnt te helpen en te beschermen tegen heel veel ziektes. Mocht je het nog te heet vinden.. een glas melk erbij helpt ook heel goed.