Salade van freekeh met spinazie

5 maart 2015
door hellofresh Onze recepten

    Salade van freekeh met spinazie

    Wij zagen dit gezonde recept met freekeh, spinazie, feta en granaatappelpitjes voor de lunch voorbij komen op Beginspiration en delen het lekkere recept met jullie. Ianna van Beginspiration is dol op dit graan, net als Ottolenghi trouwens. Wij zijn inmiddels ook om, nu jij nog!

    Salade van freekeh met spinazie, granaatappel en feta

    Een goed ontbijt en een gezonde lunch kunnen je helpen om de dag vol energie door te brengen. Deze gezonde salade van freekeh, spinazie en feta staat binnen een mum van tijd op tafel en krijgt door de granaatappelpitjes een frisse smaak. Nog nooit van freekeh gehoord? Dit is een tarwe die geoogst wordt wanneer deze nog jong en groen is. Deze wordt na de oogst geroosterd, waardoor het een nootachtige smaak krijgt. Freekeh is vaak verkrijgbaar in de grotere supermarkten en in biologische winkels.

    Salade van freekeh met spinazie

    Ingredients

    • Voor 4 personen
    • 200 gram freekeh
    • 1/2 sinaasappel
    • 1/2 citroen
    • 4 el olijfolie
    • 1 el tahini
    • 150 gram spinazie
    • 1 sjalot
    • 240 gram witte bonen
    • 100 gram Griekse feta
    • 6 takjes verse munt (alleen de blaadjes)
    • 4 el granaatappelpitjes
    • Zout en peper naar smaak
    • Benodigdheden:
    • Grote mengkom of saladekom
    • Vergiet
    • Koekenpan
    • Bereidingswijze:

    Instructions:

    1. Kook de freekeh zoals vermeld op de verpakking. Pers het sap van 1/2 sinaasappel en 1/2 citroen uit. Snijd de sjalot fijn.
    2. Maak in een grote mengkom of saladekom een dressing van citroensap, sinaasappelsap, olijfolie, tahin en breng op smaak met zout en peper. Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat uitlekken.
    3. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de spinazie een paar minuten, tot deze net geslonken is.
    4. Voeg de spinazie en freekeh, als deze beide klaar zijn, toe aan de dressing. Voeg daarna de fijngesneden sjalot, witte bonen, Griekse feta en munt toe aan de salade. Roer goed door.
    5. Serveer op een ruim bord en bestrooi met de granaatappelpitjes.

    Tip

    Je kunt de spinazie ook rauw in de salade verwerken als je wat minder tijd hebt (of minder zin).

    Bon appétit! 

    Vorig artikel
    Een terugblik op het HelloFreshtival Een terugblik op het HelloFreshtival
    Volgend artikel
    Pangasius: een visje om blij van te worden Pangasius: een visje om blij van te worden

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.