Samen duurzaam: de route van HelloFresh 💚 26 juni 2020

door Sophie B. Achter de schermen

Van elektrische busjes tot boxen van gerecycled materiaal – bij HelloFresh is duurzaamheid hot topic. En daarbij is elke stap in de juiste richting, klein of groot, belangrijk! Volg hier onze route.

1200m² zonnepanelen

In ons distributiecentrum hebben we 740 zonnepanelen op het dak, zo wekken we een deel van onze energie zelf op. Ook aan de dieren in de buurt is gedacht: er hangen 37 vogelhuisjes op het terrein. Deze duurzaamheidsinitiatieven zijn niet onopgemerkt gebleven. We hebben er een heus ‘BREEAM certificate of excellence’ voor gekregen. Dit is één van de meest gebruikte duurzaamheidskeurmerken ter wereld en daar zijn we best trots op!

Minder CO₂-uitstoot

Misschien heb je ze al gespot: onze elektrische busjes. Dankzij deze busjes én de groene tijdvensters hebben we de CO₂-uitstoot in 2019 met 15% verminderd. We zorgen er daarnaast altijd voor dat we de meest efficiënte route uitstippelen en met de groene tijdvensters heb jij daar ook invloed op.

Samen tegen voedselverspilling

Elk jaar gooien we gemiddeld 41 kilo eten per persoon weg – zonde! Daarom bestellen we alle ingrediënten altijd pas na de besteldeadline. Zo hebben we minder dan 0,3% voedselverspilling in onze keten. Om ervoor te zorgen dat ook jij zo min mogelijk eten verspilt, bezorgen we alles in de juiste hoeveelheden. Toch een restje over? Bekijk dan voor inspiratie de ‘koken met restjes’ video’s hier of bekijk de eerste video alvast hieronder. 👇

Lees meer over duurzaamheid op HelloFresh.nl/duurzaamheid

 

 

Vorig artikel
Het verschil tussen couscous en parelcouscous Het verschil tussen couscous en parelcouscous
Volgend artikel
5x tips voor een zomerse picknick ☀️ 5x tips voor een zomerse picknick ☀️

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *