Samen tegen voedselverspilling! 🌱

28 oktober 2022
door Sarah Bels Duurzaamheid

  Elke dag zetten wij ons in tegen voedselverspilling. Behalve dat wij het zonde vinden om voedsel in de prullenbak te gooien, is de productie van voedsel belastend voor het klimaat. Het kost namelijk veel energie en grondstoffen om eten te produceren. Daarom proberen wij in onze eigen keten én bij jou thuis om zo weinig mogelijk eten te verspillen. Dat doen we zo: 


  Rechtstreeks van onze leverancier

  Kwaliteit en versheid staan bij het selecteren van de ingrediënten in de box altijd op één. Daarom kiezen wij er waar mogelijk voor om direct samen te werken met leveranciers van dichtbij, die zich ook inzetten voor duurzaamheid. Hierdoor zijn onze ingrediënten maar 4 tot 8 dagen onderweg. Bij een traditionele supermarktketen gaat dit om 7 tot 21 dagen. 

   

  21% minder voedselverspilling

  Wij kopen de ingrediënten in op basis van jouw bestelling en jij ontvangt ze in exact de juiste hoeveelheden.  Daardoor hebben we minder dan 0,2% voedselverspilling in onze keten én verspil jij  thuis gemiddeld 21% minder voedsel dan wanneer je zelf voor het avondeten zorgt. Mede door de korte keten en minder voedselverspilling, zorgen jouw HelloFresh-maaltijden voor 11% minder CO2-uitstoot dan dezelfde maaltijden bereid met ingrediënten uit de supermarkt.

  Voedselbank

  Houden wij toch nog maaltijden over? We zijn al meer dan 7 jaar trotse partner van de Nederlandse voedselbank en dat betekent dat elke box die niet bezorgd kan worden – bijvoorbeeld omdat niemand thuis is – toch een goede bestemming krijgt. Zo zijn er in de eerste helft van 2022 al 593.000 maaltijden gedoneerd aan de voedselbanken. 

  Klimaatbewuste recepten

  Maak je ook graag bewuste keuzes voor jezelf én de planeet? Dan hebben we goed nieuws! Om je een handje te helpen vind je vanaf nu het Klimaatbewust-label op het HelloFresh-menu bij de minst klimaatbelastende recepten van die week. De recepten zijn eenvoudig te herkennen aan het groenblauwe Klimaatbewust-label en smaken net zo lekker als je van ons gewend bent. Ontdek de recepten op ons menu

  Wil je meer weten over onze duurzame initiatieven? Neem dan een kijkje op onze website.

  Vorig artikel
  Tijd winnen in de keuken doe je zo! Tijd winnen in de keuken doe je zo!
  Volgend artikel
  Winactie Tefal – Actievoorwaarden Winactie Tefal – Actievoorwaarden

  Gerelateerde artikelen