Snelle citroenmuffins
4 oktober 2013Hieronder vind je een receptje voor snelle citroenmuffins. Lekker voor op de zondagmiddag bij de thee of als tussendoortje. Doordat je ze in kleine vormpjes bakt heb je meteen handige porties. En wist je dat je muffins gemakkelijk kunt bewaren in de vriezer? Laat ze na het bakken even afkoelen en vries ze daarna in plastic zakjes in. Handig als je een tussendoortje mee wilt nemen naar je werk! Voor je weggaat haal je een muffin uit de vriezer en tegen de tijd dat je iets wilt eten is ie ontdooit. Snelle citroenmuffins dus, maar eerst een beetje achtergrondinformatie. Is dit tussendoortje vernoemd naar het kleine cakeje uit Duitsland met de naam ‘muffe’ of is de naam afkomstig van het Franse luxe broodje ‘moufflet’? Hoe dan ook, de moderne muffin is meer gebaseerd op de populaire varianten uit Amerika en Engeland. De Engelse variant is op brood (gistdeeg) gebaseerd en wordt vooral als ontbijt genuttigd, terwijl de Amerikaanse muffin meer een kruising is tussen cake en brood en de hele dag door kan worden gegeten. In vrijwel ieder koffietentje in Amerika liggen ze, en in Nederland kom je ze ook steeds vaker tegen. En met dit recept voor snelle citroenmuffins kun je gewoon zelf aan de slag! Wij zijn nu al benieuwd naar het resultaat.
Snelle citroenmuffins
Ingredients
- Voor ongeveer 12 muffins
- 100 g roomboter
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- rasp en sap van 1 citroen
- 2 eieren
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 100 g poedersuiker
Heb jij ook een lekker muffinrecept? Laat een comment achter en deel je recept met ons.