Tijd winnen in de keuken doe je zo!

13 september 2022
door Lois In de keuken

  De zomer loopt op z’n eind en het is weer tijd om in het ritme te komen! Na een lange dag werken kom je thuis en dan moeten de kids nog naar de sportles, de hond wilt uitgelaten worden, je moet de was nog ophangen én dan is nog niemand aan het avondeten begonnen… Een dag lijkt veel te weinig uren te hebben – daarom is een goede planning belangrijk. Daar heeft Naomi, culinary assistant bij HelloFresh, handige tips voor.

  Naomi maakt al bijna een jaar deel uit van het HelloFresh-receptenteam, waar ze samen met 10 collega-kookliefhebbers met heel veel plezier recepten boordevol smaak ontwikkelt: “Iedereen in ons team heeft een passie voor koken.” Als tiener bracht Naomi uren in de keuken door, waar ze met zorg de beste ingrediënten uitkoos en vooral nieuwsgierig was om nieuwe recepten en kooktrucjes te ontdekken. Ook vandaag is ze nog steeds in de ban van koken. Ze organiseert maandelijks proeverijen voor de receptontwikkelaars waar ze samen op zoek gaan naar de beste smaakcombinaties en de huidige recepten verbeteren. Dat doen ze trouwens met feedback van trouwe HelloFresh’ers zoals jij!

  Naomi’s favorieten

  Geen keuken zonder peper en zout, boter en verse kruiden volgens Naomi: “Deze smaakmakers zijn echt essentieel! Met een beetje boter smaakt alles beter.” Daarnaast is de kaasrasp onmisbaar in Naomi’s keuken, want die kun je echt voor alles gebruiken: ui, knoflook, gember en kaas maar ook voor chocolade, courgette of tomaat! De staafmixer kan natuurlijk ook niet ontbreken – die gebruikt ze voornamelijk om soep, smoothies of curry te maken. Als laatste adviseert Naomi om te investeren in keukenmessen van goede kwaliteit: “Dat maakt alles snijden een stuk makkelijker én sneller.”

  Naomi’s kooktips

  Naomi heeft al heel wat uren achter het fornuis doorgebracht en heeft een lijstje vol met kooktips voor jou. Die deelt ze maar al te graag, dus doe je kookschort om en duik de keuken maar in!

  • Voor het koken: zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt in de juiste hoeveelheden. Dat bespaart je veel tijd tijdens het koken.
  • Gebruik de papieren HelloFresh-zak om de schillen en andere voedselresten op te vangen. Zo houd je het werkblad schoon én kun je alles in een keer weggooien.
  • Staat jouw eten lekker te pruttelen op het vuur? Maak intussen de keuken schoon en doe de afwas. Je zult er jezelf achteraf dankbaar voor zijn! 😉

  • Houd de voorraad in je keukenkastje goed bij. Gebruik bijvoorbeeld doorzichtige bakjes om je voorraad in op te bergen, zo kun je in één oogopslag zien welke ingrediënten je nog voldoende in huis hebt. Sorteer ze op houdbaarheidsdatum om voedselverspilling te voorkomen: zet alles met de meest recente datum vooraan. Wist je dat je basisingrediënten zoals olie, boter, azijn en nog veel meer gewoon aan je HelloFresh Box kunt toevoegen? Zo hoef je niet meer naar de supermarkt!
  • Probeer je maaltijden voor de rest van de week al vooruit te plannen. Zo kun je makkelijker voorbereiden. Twee keer rijst op het weekmenu? Kook alle rijst dan al in één keer, dat scheelt weer voorbereiding bij de volgende maaltijd. Heb je veel eten over? Plan een restjesdag in!

  Koken met HelloFresh-recepten bespaart je tijd in de keuken: je krijgt jouw favoriete recepten én alle ingrediënten die je nodig hebt in exact de juiste hoeveelheden thuisbezorgd, met makkelijk te volgen receptkaarten. Handig toch? Als het echt snel moet gaan, kies je de snelle recepten op het menu – hiermee zet je al in 5 tot 15 minuten een ontbijt, lunch of avondmaal op tafel. 

  Met welke tip van Naomi ga jij als eerste aan de slag? Voor nog meer tips om tijd te besparen tijdens het koken, ontdek dan onze kooktipvideo’s voor het snijden van groenten, bakken van halloumi en nog veel meer…

  Vorig artikel
  Creëer jouw eigen buitenaards feestje met een space tafel! 🌌 Creëer jouw eigen buitenaards feestje met een space tafel! 🌌
  Volgend artikel
  Samen tegen voedselverspilling! 🌱 Samen tegen voedselverspilling! 🌱

  Gerelateerde artikelen