Achter de schermen

Tips en Tricks

3x feestelijke fruitrecepten voor de lente

Gerechten 13 april 2018

Met zoveel lekker fruit ter beschikking, is de lente hét uitgelezen moment om meer fruit in je keuken te verwelkomen. Met deze 3 recepten zet je een echt fruitfeest op tafel!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Koninklijke oranje recepten

Tips en Tricks 5 april 2018

Ter ere van Koningsdag delen wij recepten waarmee je de hele dag oranje kunt eten. Van een smoothie tot taart: oranje boven!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zo bereid je het perfecte eitje

In de keuken 16 maart 2018

Ook wel eens gebaald van een te hardgekookt ei, te droge roerei of een mislukt gepocheerd ei? Met deze tips word je een echte e(i)xpert! 

Lees meer

1 reactie

Irene schreef:

Over het koken van eieren, hebben jullie gouden tips voor als je meer eieren wilt koken? 6 of bijvoorbeeld 10 of zelfs 15? En als de eieren wel of juist niet uit de koelkast komen?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Hoe pocheer je een ei?

Gerechten 28 februari 2018

Een gepocheerd eitje voelt als echte luxe – misschien omdat niet iedereen weet hoe je dit goed doet en je het daardoor niet zo vaak eet. Maar eigenlijk is het een eitje om te maken! Zie hier je dat doet.

Lees meer

1 reactie

Wouter B schreef:

Die azijn, het is een mythe, en ik kan er geen technologisch voordeel in bedenken.

Wat is nou de echte trick”: vooral als je er een stuk of 30 moet maken, en je niet weet wat voor kwaliteit eieren je hebt.

Neem een voldoende grote pan, met alleen een beetje zout in het water. Breng aan de kook, en breek het ei boven een theezeefje wat je eerst onder de kraan hebt natgemaakt.

Het ‘losse’ eiwit wat zo’n zooi geeft in je kookwater, zakt door het zeefje, en kun je naderhand gebruiken om een bouillon te klaren.

Het vaste eiwit rondom de dooier blijft in takt, en zo kantel je hem voorzichtig in het pocheerwater. Na een minuut of twee is ie dermate opgesteven dat je hem er met een schuimspaan uit kunt halen.

Daarna leg je ze op een bord met keukenpapier die je vervolgens in een oven op 70 graden zet.

Zo heb je 3 in tranches 30 perfect gepocheerde eieren!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Appel-banaanpannenkoeken: onze favoriet

Inspiratie 30 januari 2018

Op 2 februari wordt Maria-Lichtmis gevierd: het is de tijd van kaarsjes aansteken en pannenkoeken eten. Om dat te vieren inspireren we je graag met ons favoriete pannenkoekenrecept!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn (on)gezonde vetten?

Tips en Tricks 29 januari 2018

Vaak hoor je dat vetten per definitie ongezond zijn en dat je deze het beste kunt vermijden. Toch zit de vork anders in de steel. Wij vertellen je hier alles over (on)gezonde vetten!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

15 essentiële ingrediënten om Italiaans te koken

Tips en Tricks 10 januari 2018

Wij zijn dol op de Italiaanse keuken. Van pasta, Parmezaanse kaas en olijfolie, tot tomaten, truffel, knoflook en basilicum. Deze simpele keuken is een echt feest voor de zintuigen en al helemaal als je de 15 essentiële ingrediënten gebruikt!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Koken voor een grote groep

In de keuken 21 december 2017

Grote kans dat je in december gaat eten met een flinke groep mensen. Wij geven je tips om de avond door te komen. 

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Stressvrije kerst: onze 4 experts vertellen hoe

Tips en Tricks 15 december 2017

Voor sommigen staat kerst, en dan voornamelijk het kerstdiner, in het teken van stress, aangebrande gerechten en weinig tijd voor elkaar. Onze 4 experts geven handige tips waarmee dit verleden tijd is. Dag kerststress, hallo kerstplezier!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Kerstknutselen voor kids

Tips en Tricks 14 december 2017

Het voelt alsof het in slechts een paar seconden tijd van zomer naar winter is gegaan. Afgezien van de kou, de gladde wegen en de kortere dagen is er gelukkig genoeg om blij van te worden! Al helemaal als je kind bent…

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk meer