3 tips om meer vitamines binnen te krijgen

12 november 2013
door Kirsten In de keuken

  smoothie2

  Nu de winter nadert, is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Help je lichaam een handje om je weerstand te behouden door extra vitamines te eten! Dit lijkt misschien lastig als je eigenlijk niet zo’n fruit- of groente-eter bent, maar het eten van groente en fruit hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! HelloFresh geeft je een paar tips om te zorgen dat je genoeg vitamines binnenkrijgt.

  1.    Smoothies maken

  Vind je fruit eten uit het vuistje maar een beetje saai? Maak dan eens een gezonde smoothie. Mix verschillende soorten fruit met een beetje magere yoghurt in een blender. Heel makkelijk, snel, en ontzettend lekker! Je kunt ook een groene smoothie maken. Meng bijvoorbeeld eens een stuk komkommer of bleekselderij met aardbeien en banaan. Een heerlijk frisse combinatie! Bovendien krijg je van groene smoothies meer energie, verbeteren ze je stoelgang en krijg je minder trek in ongezond eten. Een aanrader dus!

  2.    Groente en fruit als snack

  Tegenwoordig zie je in veel winkels snackgroenten liggen, zoals snoeptomaatjes en kleine, zoete paprika’s. Neem een bakje met snackgroenten mee als gezond tussendoortje voor onderweg! Wortels, rozijnen, plakjes komkommer en gedroogd fruit zijn andere voorbeelden van lekkere, gezonde snackgroenten.

  grilled-tomatoesHeb je zin om thuis een avondje te bankhangen? Laat die zak chips dan staan en maak zelf een gezonde snack. Snijd wat tomaten in plakjes, besprenkel ze met een beetje olijfolie en strooi er wat kruiden overheen. Leg de plakjes tomaat op een bakplaat in de oven en laat ze een halfuurtje grillen. Hoe langer je de tomaten in de oven laat liggen, hoe knapperiger ze worden. En wist je dat er bij verwarming van tomaten lycopeen vrijkomt, dat een sterk anti-oxiderende werking heeft? Dit stofje helpt daarom tegen beschadiging van cellen en spierweefsel. Warme tomaten zijn dus een supergezonde snack!

  3.    Zelf bananenijs maken

  Het klinkt misschien gek, maar je kunt heel gemakkelijk zelf bananenijs maken door bananen in te vriezen! Schil de banaan, snijd deze in stukjes en leg het in een diepvrieszakje in de diepvries. Het is erg lekker om een bevroren banaan in een blender doen met een paar schepjes magere kwark. Zet de blender even aan en voilà! Je hebt zelfgemaakt, gezond bananenijs. Je kunt dit natuurlijk ook met ander ingevroren fruit uitproberen. Daarnaast zijn dunne, bevroren plakjes banaan heerlijk als snack!

  Heb jij nog tips & tricks om meer vitamines te eten? Deel je tips met ons via een reactie!

  Vorig artikel
  Het HelloFresh team: Sophie Het HelloFresh team: Sophie
  Volgend artikel
  Onze favoriete volkoren granen Onze favoriete volkoren granen

  Gerelateerde artikelen