Tips & tricks: gember schillen

8 januari 2015
door hellofresh In de keuken

Gember! Een geliefd ingrediënt wat je op veel manieren kunt gebruiken! Zo hebben we al eens verteld dat je er heerlijke thee van kunt maken. Als je het in een gerecht verwerkt wordt er vaak gevraagd om de gember te schillen. Maar hoe doe je dit nou het gemakkelijkst? Wij laten het je zien. 

Met deze tip is gember schillen ineens een makkie. Met, jawel, een lepel in plaats van een mes. Het gebruik van een lepel zorgt ervoor dat je zo min mogelijk schil weghaalt en dus zo veel mogelijk gember overhoudt. En dat is wat je wilt natuurlijk.

Gember schillen

Benodigdheden: gember + een lepel

Gember schillen

Gember schillen

Gebruik de lepel om de schil van de gember eraf te schrapen

Gember schillen

Het eindresultaat

Kende jij deze tip al? Wat is jouw beste tip voor in de keuken?

Vorig artikel
Top 3 vegetarische gerechten Top 3 vegetarische gerechten
Volgend artikel
Kijkje in de keuken van HelloFreshers Kijkje in de keuken van HelloFreshers

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sandra schreef:

Hoi, overgebleven gember kun je ook in een potje met aarde doen. Na enige tijd komen er scheuten aan die je weer kunt gebruiken.

Frederieke schreef:

Goede tip! Bedankt voor het delen Sandra:)

Janine schreef:

dus dan gebruik je die sprieten die eruit komen??