Tips & tricks: gember schillen
8 januari 2015Gember! Een geliefd ingrediënt wat je op veel manieren kunt gebruiken! Zo hebben we al eens verteld dat je er heerlijke thee van kunt maken. Als je het in een gerecht verwerkt wordt er vaak gevraagd om de gember te schillen. Maar hoe doe je dit nou het gemakkelijkst? Wij laten het je zien.
Met deze tip is gember schillen ineens een makkie. Met, jawel, een lepel in plaats van een mes. Het gebruik van een lepel zorgt ervoor dat je zo min mogelijk schil weghaalt en dus zo veel mogelijk gember overhoudt. En dat is wat je wilt natuurlijk.
Benodigdheden: gember + een lepel
Gebruik de lepel om de schil van de gember eraf te schrapen
Het eindresultaat
Kende jij deze tip al? Wat is jouw beste tip voor in de keuken?
Hoi, overgebleven gember kun je ook in een potje met aarde doen. Na enige tijd komen er scheuten aan die je weer kunt gebruiken.
Goede tip! Bedankt voor het delen Sandra:)
dus dan gebruik je die sprieten die eruit komen??