Tips & tricks: vispakketje
29 augustus 2014Aankomende week ga je een vispakketje maken uit de oven. Dit is een heerlijke en makkelijke manier om je vis te bereiden. Je pakt de vis samen met kruiden en olie in, in een pakketje van aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat als de vis in de oven ligt, de warmte niet kan ontsnappen. Hierdoor stoom je de vis gaar! Het stomen zorgt voor een fijne en zachte smaak. Aankomende week eet je de gestoomde vis samen met zoete aardappelpuree en gekruide bloemkool. Wil je alvast weten hoe je gemakkelijk een vispakketje maakt? Volg dan snel de stappen.
Stap 1: leg iedere stukje vis op een apart stukje aluminiumfolie
Stap 2: bestrooi de vis met knoflook, koriander, citroenrasp, peper en zout
Besprenkel met de extra vierge olijfolie en citroensap en vouw dicht.
Nu kan het pakketje in de oven
Eet smakelijk!
Kiezen jullie voor het rooster of de bakplaat en waar in de oven? Beneden, midden of boven?
Hi Tjitske, het maakt niet uit of je een bakplaat of rooster gebruikt. Je kunt de vis het beste in het midden van de oven garen. Succes! Groetjes, Wendy
Op hoeveel graden moet het in de oven, dat is nergens terug te vinden!
Hi Nancy, de oven moet op 220 graden. Succes! Groetjes, Wendy
De aardappelpuree maken jullie met mosterd. Als je dit niet wilt gebruiken waardoor kan ik het dan vervangen?
Hi Harriet, als je niet zo gek bent op mosterd kan je dit gewoon weglaten! Wil je toch een pittig smaakje kun je een klein beetje chilipoeder door de stappot roeren! groetjes, Wendy
Recept was prima, maar de koolvis in mijn pakket was droog, een muffe smaak en met een onaantrekkelijke grijze kleur. Op de foto op de voorkant van het boekje van deze week ziet de vis er veel smakelijker uit en lijkt mij ook eerder kabeljauwfilet dan koolvis!
De vis is altijd zo lekker vers maar deze vis rook zo vissig.
Ik heb nagevraagd bij mijn kennissen en familie die vonden helaas hetzelfde.
Deze week mijn eerste pakket ontvangen. We zijn blij verrast door de lekkere recepten en het gemak waarmee alles klaar te maken is.
Alleen 1 kritische noot: 1 van de geleverde citroenen was al behoorlijk rot en de andere was een mini citroentje. Was wel jammer want ik had 2x zowel de schil als het sap nodig.
En de portie vlees en vis is wat aan de weinige kant voor 2 flinke eters.
Verder top!