Het verschil tussen tortilla’s, taco’s, enchilada’s en quesadilla’s

6 september 2017
door Kaylee Hartog Diner-recepten

  De verse ingrediënten, kleurrijke borden en de kruidige, frisse smaken van de Mexicaanse keuken zorgen voor een onweerstaanbare combinatie. Wij zijn fan! Maar: tortilla’s, taco’s, enchilada’s, quesadilla’s, wat is nou wat?

  Tortilla, taco, enchilada, quesadilla?

  Er bestaan veel misverstanden over de verschillende Mexicaanse deegwaren. Tortilla’s, taco’s, enchilada’s, quesadilla’s, wat is nou wat? Eigenlijk is het heel simpel: de tortilla is de basis waar de vulling in, op, of tussen gaat. Dubbelgevouwen en gemaakt van mais noem je ze taco’s. De originele Mexicaanse taco is zacht en in tegenstelling tot de tacoschelpen die wij kennen, breken ze niet zo snel. Enchilada’s zijn gevulde tortilla’s die bedekt worden met saus. En quesadilla’s zijn plat en zoals de naam al doet vermoeden, gevuld met kaas. Een soort Mexicaanse tosti dus, die je eet met guacamole in plaats van met ketchup.

  Of je nu de voorkeur geeft aan een harde of zachte buitenkant, je vult ze met wat jij lekker vindt. Wij geven je hieronder wat inspiratie.

  1. Mexicaanse taco’s met tonijn

  Tortilla's

  Deze Mexicaanse taco’s maak je met vis in plaats van met vlees. Je serveert ze met friszoete ijsbergsla die goed samengaat met de vulling van gestoofde tomaten, bonen en tonijn. Perfect voor een doordeweekse dag, wanneer je snel wat op tafel wilt zetten.

  2.  Mexicaanse taco’s gevuld met kipgehakt

  Tortilla's

  Deze harde taco’s zijn gemaakt van maismeel en bevatten alle ingrediënten die je van een Mexicaanse maaltijd verwacht: paprika, tomaat, kindneybonen en gehakt. Om het geheel wat spannender te maken gebruiken we pittig gekruid kipgehakt.

  Wat is jouw favoriete Mexicaanse gerecht?

   

  Vorig artikel
  Kookklusjes voor kinderen Kookklusjes voor kinderen
  Volgend artikel
  Aan tafel: lastige eters Aan tafel: lastige eters

  Gerelateerde artikelen