Tour de Fresh: dorstlesser voor op de fiets

4 juli 2014
door Wendy In de keuken
  Bron: http://healthyrow.wordpress.com/2013/06/27/grapefruit-cucumber-and-mint-fat-burning-spa-water/

  Bron: http://healthyrow.wordpress.com/2013/06/27/grapefruit-cucumber-and-mint-fat-burning-spa-water/

  Bij de maand juli denk ik aan zomer, vakantie en de Tour de France. Wij hebben in de maand juli een Tour de Fresh voor jullie samengesteld, waarin wij handige tips geven voor frisse, gezonde en verrassende versnaperingen. We trappen rustig af met verfrissend groente- en fruitwater voor tijdens een fietstocht, wandeling of gewoon lekker thuis.

  De zomer is weer begonnen en daarom is het de tijd van het jaar om lekker naar buiten te gaan! Op de fiets naar je werk of misschien maak je wel een mooie wandeltocht door de omgeving. Als je zoveel beweegt in de zon is het belangrijk om genoeg te drinken. Ben je niet zo gek op water? Probeer dan eens wat fruit en groente toe te voegen! Nog steeds heerlijk dorstlessend maar een stuk minder saai! Volg het recept en ga snel naar buiten!

  Voor 1 liter heb je nodig:

  – 1/4  komkommer
  – 1 grapefruit
  – 6 muntblaadjes
  – 1 karaf

  1. Schil de komkommer en snijd hem daarna in dunne plakjes en voeg toe aan de karaf. Snijd de grapefruit doormidden. Pers 1 helft uit boven de karaf. De andere helft deel je in partjes. Zorg ervoor dat je hierbij zo veel mogelijk het vliesje verwijdert. Zo krijgt het water meer smaak. Voeg daarna toe aan de karaf.

  2. Was de muntblaadjes en kneus ze een beetje voordat je ze aan de karaf toevoegt. Voeg nu kraanwater toe tot de karaf vol is en zet afgedekt in de koelkast. Laat zeker 3 uur staan voordat je gaat drinken en roer af en toe voor extra smaak. Af en toe even proeven en naar smaak meer komkommer, grapefruit of munt toevoegen!

  3. Als het water lang genoeg in de koelkast heeft gestaan kun je het opdrinken. Wil je het meenemen? Schenk het drankje dan over in bijvoorbeeld een plastic fles!

  Veel fiets of wandelplezier!

  Vorig artikel
  Tips & tricks: Romaine sla Tips & tricks: Romaine sla
  Volgend artikel
  Watermeloenijsjes Watermeloenijsjes

  Gerelateerde artikelen