Valentijnsrecept: cheesecake met blauwe bessen

6 februari 2015
door hellofresh In de keuken

    Valentijnsrecept

    Verras je geliefde(n) met een prachtige zelfgemaakte taart die ook nog eens geweldig smaakt. Liefde gaat immers door de maag! Met dit Valentijnsrecept voor cheesecake met blauwe bessen kun je niet anders dan punten scoren. 

    Cheesecake met blauwe bessen

    Ingredients

    • Ingrediënten voor 1 cake:
    • 200 g digestive- of bastognekoekjes
    • 100 g roomboter
    • 200 g roomkaas
    • 40 g poedersuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 el citroensap
    • 150 ml slagroom
    • 1 bakje blauwe bessen
    • Benodigdheden:
    • Bakvorm (voor Valentijnsdag eventueel in de vorm van een hart)
    • Steelpan
    • 2 mengkommen

    Instructions:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Verkruimel de koekjes fijn. Dit kan met een stamper of blender of door er met een lege fles overheen te rollen.
    3. Verwarm de boter in de steelpan. Voeg de koekkruimels bij de boter en meng het door elkaar.
    4. Beleg de bakvorm met het koekmengsel en druk dit goed aan met een lepel. Zet het bakblik 10 minuten in de oven.
    5. Meng in de andere mengkom de roomkaas, de poedersuiker, de vanillesuiker en het citroensap tot een glad mengsel. Voeg als laatste de slagroom toe en roer het geheel glad.
    6. Verdeel het mengsel over de bodem in de bakvorm en strijk dit glad. Zet de cheesecake ongeveer 3 uur in de koelkast.
    7.  Bedek de cheesecake voor het serveren met blauwe bessen.

     Valentijnstip

    Maak het nog lekkerder met een extra laag. Besmeer bij stap 6 eerst de bodem met een laag rode vruchtenjam en daarna met het cheesecake-mengsel.

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Kijkje in de keuken van HelloFreshers Kijkje in de keuken van HelloFreshers
    Volgend artikel
    Bezorging op zaterdag in heel Nederland Bezorging op zaterdag in heel Nederland

    Gerelateerde artikelen

    6 reacties

    Brenda schreef:

    Lijkt me een heerlijke taart..maar die slagroom, moet die geklopt worden of niet??

    Frederieke schreef:

    Goedemorgen Brenda, de slagroom hoef je voor deze cheesecake niet te kloppen. Veel kookplezier! Groetjes, Frederieke

    Alexander schreef:

    hoe groot moet het hartblik/gewoon blik ongeveer zijn om een taart van redelijke hoogte te krijgen met de hoeveelheid aan ingredienten die u aangeeft.

    Frederieke schreef:

    Goedemorgen Alexander, sorry voor mijn late reactie. Is het inmiddels gelukt? Hoop dat de cheesecake goed gesmaakt heeft! Groetjes, Frederieke

    Gem schreef:

    Bij 5; met de mixer?

    Frederieke schreef:

    Goedemorgen Gem, jahoor dit kun je zeker met een mixer mengen. Mocht je die niet in huis hebben, dan kun je het ook proberen met een garde. Groetjes, Frederieke