Voeding vol vitamine D

6 april 2016
door Nora Ingrediënten
  Vitamine D

  Vitamine D in vette vis

  In de zomer krijgt je lichaam voldoende vitamine D binnen. Je lichaam zet de zonnestralen die op je huid schijnen namelijk zelf om in vitamine D. Maar hoe zit dat met druilerige lentedagen?

  Wij vertellen je uit welke voedingsproducten je deze belangrijke vitamine nog kunt halen.

  Waarvoor heeft mijn lichaam vitamine D nodig?

  Je lichaam heeft vitamine D nodig om calcium te kunnen opnemen die in producten als melk en kaas zit. Calcium is goed voor de groei en het herstel van je botten en tanden. Zonder deze vitamine, heeft je lichaam niets aan de calcium die het binnenkrijgt. Omdat je lichaam buiten het zomerseizoen minder van de vitamine kan opnemen omdat de zon minder schijnt, moet je het dus uit je voeding halen.

  Uit welke producten kan ik vitamine D halen?

  Je vindt de vitamine in heel wat producten. Zowel vegetariërs als vleeseters kunnen het tekort aan zonlicht vervangen door meer producten als vette vis en eieren te eten.

  • Vette vis

  Vette vissen als zalm, makreel of forel zitten boordevol vitamine D. Deze vetten zijn sowieso goed voor je, maar dat er ook vitamine D inzit, is dus mooi meegenomen. Zelfs minder vette vissoorten bevatten nog een behoorlijke hoeveelheid van deze belangrijke vitamine. Gerookte makreel is bijvoorbeeld erg lekker in salades. Geen toeval dus dat er regelmatig makreel in je HelloFresh Box zit.

  • Portobello paddenstoelen

  Ben je op zoek naar een vegetarische vervanger van vlees of vis? Dan is portobello de vitaminebom die je zoekt. Paddenstoelen die aan het zonlicht zijn blootgesteld, hebben heel wat vitamine D opgeslagen. Nog beter is als je ze laat drogen in de zon. Lekker en nog meer vitaminerijk! Ook in wilde bospaddenstoelen vind je een behoorlijke portie van deze vitamine. Al kun je die beter niet zomaar plukken in het bos. Hier vind je een recept voor bospaddenstoelensoep.

  • Ei

  We hebben het al eerder geschreven, maar een ei is echt gezond. Al moet je er natuurlijk niet mee overdrijven. Ook in eieren zit een behoorlijke dosis vitamine D. En wel vooral in de eidooier. Geniet wekelijks dus maar van een extra uitgebreid ontbijt met een eitje erbij. En genieten, dat doe je met onze Ontbijtbox.

  Het leukst van al is natuurlijk gewoon elke dag een halfuurtje tot een uurtje in de zon fietsen of wandelen. Fingers crossed dat we dat dit weekend kunnen gaan doen!

  Ga jij dit weekend van de zon genieten? Deel je foto met ons via #HelloSun! Wordt het een nat weekend? Deel dan een foto van je alternatieve powerboost!

  Vorig artikel
  Ontbijttips – 3 redenen om wel te ontbijten Ontbijttips – 3 redenen om wel te ontbijten
  Volgend artikel
  Op bezoek bij Maza Op bezoek bij Maza

  Gerelateerde artikelen