Halloumi

10 april 2014
door Frederieke Ingrediënten
  Halloumi

  Halloumi

  Heb je wel eens gehoord van halloumi?

  Volgende week zit dit in de Veggiebox! Deze traditionele Cypriotische kaas is lekker, gezond en gemakkelijk te bereiden. Lees hier meer!

  Halloumi - Simone's KitchenJe dit op veel verschillende manieren eten! Het is bijvoorbeeld erg geschikt om te bakken of grillen. Deze kaas heeft een hoog eiwitgehalte, waardoor de kaas niet snel smelt. In plaats daarvan krijgt het een lekker krokant korstje!

  Halloumi is vooral populair in het Midden-Oosten en Griekenland. Daardoor is het in Nederland ook niet heel gemakkelijk te verkrijgen, maar het wordt wel verkocht in Turkse en Griekse winkels en bij groothandels.

  Deze kaas smaakt vrij zout en lijkt qua structuur op mozzarella. Bijzonder aan halloumi is dat er geen zuren of zuurproducerende bacteriën gebruikt worden om de kaas te produceren.

  Aankomende week bereid je halloumi met een warme aardappelsalade. Dit gerecht heeft een frisromige smaak met een beetje pit door de verse rode peper. Daarnaast smaakt halloumi ook erg goed in combinatie met bijvoorbeeld groene asperges.

  Heb jij al een favoriet gerecht om deze kaas in te verwerken? Of wordt dit jouw eerste keer?

  Vorig artikel
  Ingrediënt van de week: zeekraal Ingrediënt van de week: zeekraal
  Volgend artikel
  3 gezonde en lekkere snacks 3 gezonde en lekkere snacks

  Gerelateerde artikelen