Waar de rodekool uit jouw box vandaan komt

26 februari 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Rodekool vers van het land

  Waar komt de rode kool die bij jou in de box zit nou precies vandaan? Lees hier alles wat de kweker over zijn kool te vertellen heeft!

  Herkomst

  Het traditionele koolteelgebied rond Broek op Langedijk is waar de rodekool uit jouw box vandaan komt. Deze zwarte, vruchtbare kleigrond, gelegen ten noorden van Alkmaar, wordt gezien als een van de beste plekken om kool te telen!

  Vroeger werd op de Broekerveiling kool verhandeld. “Via de vele slootjes werd de kool van de akkertjes op koolschuiten geladen en naar de veiling ‘gekloet’, waar het werd verkocht op de veilingklok”, vertelt de kweker ons. Tegenwoordig gaat dit er natuurlijk anders aan toe, maar kun je de veilingsplaats in Broek op Langedijk alsnog bezichtigen als museum.

  Van soort tot soort

  Er zijn veel verschillende rassen kool beschikbaar. Wij hebben dit keer gekozen voor het Klimaro ras. “Dit ras heeft een mooie structuur zonder veel grove nerven. De smaak is van hoge kwaliteit en past goed bij bijvoorbeeld appel en kaneel.”

  Boordevol vitaminen

  Rodekool bevat veel vitamine A en B, wat een gezonde bijdrage levert aan de groei, je weerstand en bijvoorbeeld energievoorziening van het lichaam. Daarnaast bevat het vooral veel vitamine C en is rodekool rijk aan mineralen zoals, koper, ijzer, kalium en magnesium. Door deze voedingsstoffen heeft rodekool een hoge voedingswaarde. Niet verkeerd dus!

  Wist je trouwens al dat rodekool zijn kleur beter behoudt als je bij het koken citroensap of azijn aan het water toevoegt? 

  Vorig artikel
  Dat verdient een bloomontje Dat verdient een bloomontje
  Volgend artikel
  Het HelloFreshtival voor kids Het HelloFreshtival voor kids

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  roland robert schreef:

  Jammer genoeg was het zakje rodekool bij ons gescheurd aangekomen…. Rode kool was bedorven….
  Roland

  Frederieke schreef:

  Hé dat is balen Roland! Sorry daarvoor. Je ontvangt nog even een e-mailtje van ons hierover. Groetjes, Frederieke