Watermeloenijsjes

8 juli 2014
door Wendy In de keuken

    Watermeloenijs

    Op een heerlijke warme zomerdag is er niets lekkerder dan een verfrissend ijsje! Deze ijsjes uit het nieuwe kookboek van Annabel Langbein zijn gemaakt van watermeloen en zien er door de chocoladestukjes ook nog eens uit als watermeloen op een stokje. Volg de stappen en maak eenvoudig deze ijsjes.

    Ingrediënten voor 8 ijsjes:

    • 500 g watermeloen
    • 55 g kristalsuiker
    • 3 el citroensap
    • 8 tl chocoladestukjes (zelf chocolade verkruimelen of een zakje chocoladestukjes kopen bij een bakwinkel)

    Benodigdheden:

    • staafmixer of blender
    • ijsvormpjes
    • aluminiumfolie
    • evt. ijsstokjes als deze niet bij je vormpjes zitten

    Bereidingswijze:

    1. Snijd de watermeloen in stukjes, voeg de suiker en het citroensap toe en pureer alles met de staafmixer. Doe de meloenpulp in 8 ijsvormpjes en voeg aan elk ijsvormje een tl chocolade nibs toe. Dit geeft het effect van de meloenzaadjes.

    2. Dek de vormpjes af met aluminiumfolie en duw een houten stokje in het midden van elk vormpje. De folie zorgt ervoor dat de stokjes niet gaan bewegen totdat de pulp bevroren is.

    3. Zet de ijsjes tenminste 4 uur in de vriezer. Verwijder dan de folie en houd de buitenkant van de vormpjes onder heet water. Nu kun je de ijsjes er makkelijk uithalen!

    Je kunt natuurlijk ook fruit uit jouw Fruitbox gebruiken om andere soorten ijsjes te maken! Gebruik bijvoorbeeld sinaasappels, aardbeien of peer!

    Eet smakelijk!

    Food & Fun

    Vorig artikel
    Tour de Fresh: dorstlesser voor op de fiets Tour de Fresh: dorstlesser voor op de fiets
    Volgend artikel
    Groene pesto uit Ligurië Groene pesto uit Ligurië

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Deborah schreef:

    Heel lekker! En inderdaad net echt met stukjes chocolade! Top idee 🙂

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.