Zalm op de huid bakken

15 augustus 2014
door Wendy Ingrediënten

    Aankomende week ga jij de zalm uit de HelloFresh Box op de huid bakken! Dit geeft de zalm een krokant randje wat veel mensen lekker vinden. Daarbij zit er onder de huid van de zalm veel onverzadigde vetten. Door de warmte van de pan smelten deze vetten en verspreiden zich over de zalm. Dit geeft de vis een extra smeuïge smaak. Stap voor stap zien hoe je dat doet:  zalm op de huid bakken.  Lees snel verder!

    Stap 1: smeer de zalm in met olie                                   Stap 2: bestrooi met peper en zout
    zalm op de huid bakken

    Stap 3: leg op de huid in de pan en                 Stap 4: draai na 4 minuten de filet om en bak
    bak 4 minuten. Olie is niet meer nodig.                        nog 2 minuten op de andere kant.
    Stap 4 zalm op de huid bakken

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Limoenblad en andere Aziatische smaakmakers Limoenblad en andere Aziatische smaakmakers
    Volgend artikel
    Win een prijzenpakket van CHEF de film Win een prijzenpakket van CHEF de film

    Gerelateerde artikelen

    8 reacties

    Henk schreef:

    Helaas, zalm nooit omkeren. Op de huid bakken. Als de bovenkant begint te verkleuren is hij goed

    Fred schreef:

    Wel omdraaien maar…eerste minuten de met olie ingesmeerde huid/zalm niet in de pan bewegen want dan blijft de huid plakken of gaat stuk.

    C.A.M. Neefjes schreef:

    Hoe heet moet je zo’n pan maken? Heb dus nog nooit vis klaar gemaakt!

    Wendy schreef:

    Hi Kees, het beste kan je de pan op middelhoog vuur zetten! Groetjes, Wendy

    Heleen schreef:

    Moet dit op hoog, middel of laag vuur gebakken worden ?

    Wendy schreef:

    Hi Heleen, het beste kan je de zalm op middelhoog vuur bakken! Groetjes, Wendy

    8in8 schreef:

    blog fantastisch
    Dank je wel
    ……………………
    http://www.8ii.in

    annet schreef:

    Dat geldt idd voor een mootje zalm ontdaan van huid. Zalm op de huid mag je wel degelijk omkeren hoor!

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *