Zo maak je een chocoladedip
18 maart 2016Van chocolade kun je erg gelukkig worden. We hebben al vaker geschreven over de lekkere combinatie van chocolade met fruit, maar ook de combinatie tussen chocolade en groente zoals radijs is verrassend lekker. Gebruik gesmolten chocolade als dip voor radijs of munt.
Een chocoladedip heb je met het volgende recept binnen de kortste keren op tafel staan. En dan kan het smullen beginnen!
Zo maak je een chocoladedip
Ingrediënten:
- 100 g chocolade naar wens
Benodigdheden:
- Pan
- Glazen kom die bovenop de pan past
Bereidingswijze:
- Verwarm een pan met een laagje water op middelhoog vuur.
- Breek de chocolade in blokjes.
- Voeg de chocolade toe aan een glazen kom en plaats deze boven de pan. Zorg ervoor dat de kom niet in het water komt.
- Laat de chocolade smelten en roer geregeld door.
Weetje: De term au bain-marie wordt gebruikt om een eeuwenoude techniek aan te duiden. Deze techniek is uitgevonden om materialen langzaam op te warmen of af te laten koelen. Door de kom bovenop een pan met kokend water te plaatsen, nemen de producten langzaam de temperatuur van het water over.
Tip: wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Smelt dan de chocolade in de magnetron. Zorg er wel voor dat de chocolade niet verbrandt: doe de blokjes chocolade in een magnetronbestendige kom en verwarm 20 – 30 seconden op medium hitte. Herhaal telkens en roer tussendoor door.
Wat een heeeeeeerlijke dip! Erg genoten!
Wat goed om te horen! Voor herhaling vatbaar dus? Groetjes en een fijne dag, Frederieke