Zonder uitsloven, zo uit de oven

17 november 2017
door Kaylee Hartog Gerechten

    Al het goede komt uit… de oven! Een ovenschotel is lekker, voedzaam en makkelijk – en terwijl de oven al het werk doet heb jij even tijd voor jezelf. Je favoriete serie aan, een goed boek of een tijdschrift erbij en je maakt van dat halve uurtje voor het avondeten een echt momentje voor jezelf. Prepareer alles van tevoren klaar zodat je hem alleen nog even in de oven hoeft te schuiven. Ideaal voor op een koude, winterse dag. Wij geven je onze vier favorieten.

    Gehakt-preischotel

    Deze gehakt-preischotel is wat ons betreft ultiem comfort food. Voordat je hem in de oven schuift top je hem af met lekker veel kaas, zo ontstaat er een lekker krokant korstje die niemand kan weerstaan. Liever geen vlees? Gebruik dan vegetarisch gehakt.

    Penne ovenschotel

    Penne ovenschotel

    Pasta in een ovenschotel? Dat kan! Belangrijk is dan wel dat je de penne van tevoren kookt. Voeg vervolgens tomaat, mozzarella, prei en kruiden toe en je hebt binnen een handomdraai een lekkere, vullende maaltijd op tafel. Mammia Mia!

    Mexicaanse ovenschotel

    Mexicaanse ovenschotel

    Van pittige peper tot zoete bataat en van zoute kaas tot frisse balsamicoazijn – deze ovenschotel zit boordevol smaken. Je maakt ‘m af met tacoschelpen en cheddar die in de oven versmelten tot een krokante bovenlaag. Smullen!

    Midden-Oosterse ovenschotel

    Midden-Oosterse ovenschotel

    Deze ovenschotel is een variatie op de Italiaanse pasta bolognese. In plaats van Parmezaanse kaas gebruik je geitenkaas en voor het Midden-Oosterse tintje voeg je honing en munt toe. Een verrassende lekkere smaakcombinatie.

    Welke ovenschotel lijkt jou ovenheerlijk?

    Vorig artikel
    In gesprek met dessert-bedenker Lieke In gesprek met dessert-bedenker Lieke
    Volgend artikel
    De geschiedenis van kruidnoten De geschiedenis van kruidnoten

    Gerelateerde artikelen