Onze favoriete pompoensoorten op een rijtje

15 oktober 2020
door Manouk Geen onderdeel van een categorie

  Het is groot en het is oranje… Dit is het seizoen van de pompoen! In de herfst zijn pompoenen op hun best en je kunt er in de keuken alle kanten mee op. De gewone pompoen wordt vooral gebruikt als decoratie bij Halloween, maar heb je weleens gehoord van de hokkaido-pompoen? Wij hebben onze favoriete pompoenen voor je op een rijtje gezet én geven je tips waarvoor je ze het beste kunt gebruiken.

  [columns_row width=”half”] [column]Citrouille

  Gewone pompoen

  Deze grote oranje pompoen ken je waarschijn wel. Hij is vooral bekend van Halloween, waarbij een creatieveling hem een grappig of eng gezicht geeft. In de keuken kun je genieten van zijn pitten, die geroosterd een heerlijke toevoeging zijn bij gerechten, baksels of salades.

  [/column] [column]Butternut

  Flespompoen

  De flespompoen dankt zijn naam aan zijn vorm. Hij heeft een volle en zoete smaak, wat hem bij bijna iedereen geliefd maakt. Geroosterd in de oven komt zijn smaak het meest tot zijn recht, maar ook in soepen of stoofschotels is hij heerlijk.

  [/column] [/columns_row]

  [columns_row width=”half”] [column]Potimarron

  Oranje hokkaido

  Met of zonder vel, dankzij zijn kastanjeachtige smaak is deze kleine, oranje pompoen misschien wel het lekkerst van allemaal. Perfect voor het maken van een pompoentaart of pompoenhummus. Maar eigenlijk kun je er alle kanten mee op.

  [/column] [column]Courge spaghetti

  Spaghettipompoen

  Eenmaal gekookt valt deze pompoen uiteen in lange spaghetti-achtige draden, vandaar zijn naam: spaghettipompoen. Zijn nootachtige, zoete smaak maakt hem een goede vervanger voor traditionele spaghetti.

   [/column] [/columns_row]

  Helemaal klaar om met pompoenen aan de slag te gaan?

  Deze maand staat in het thema van pompoen en daarom is er in oktober iedere week een nieuw recept met onze herfstheld pompoen.

  [columns_row width=”half”] [column]Chili de courge buterny et chips de tortilla[/column] [column]

  Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

  Door deze pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips en gehakt, bonen en zure room lijkt het biiiiiijna alsof je in Mexico zit. Zet de verwarming aan en een swingende playlist op en je komt erg dicht bij het echte plaatje. De pompoen zorgt er niet alleen voor dat deze chili zoet van smaak is, het zit ook boordevol met vezels, calcium, ijzer en vitamine C en E. Pluspuntje: de keuken gaat er heerlijk van ruiken.

  [/column] [/columns_row] [columns_row width=”half”] [column]Risotto crémeux au pearlbarley et au potiron rôti[/column] [column]

  Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

  Sluit oktober goed af met een vegetarisch herfstrecept! Probeer de parelgerst-risotto met geroosterde pompoen, mascarpone, champignons en krokante salie. Een Italiaans recept met onze favoriete herfstgroente: pompoen. De smeuïge risotto past perfect bij de romige smaak van pompoen. Zoet, Italiaans en vegetarisch, als dat niet goed klinkt…  

  [/column] [/columns_row]

  Kies jij een (of beide ;)) recepten met onze herfstheld pompoen in jouw box? Laat ons jouw creatie zien op social media en vergeet ons niet te taggen met #hellofreshnl

  Vorig artikel
  6 recepten met pompoen 🎃 6 recepten met pompoen 🎃
  Volgend artikel
  Koken met restjes, zo doe je dat! Koken met restjes, zo doe je dat!

  Gerelateerde artikelen