3 x boerenkoolrecepten

3 februari 2017
door Sanne van Dartelen Gerechten

    Boerenkool is een echte winterse groente en ontzettend veelzijdig. We kennen allemaal de authentieke Hollandse stamppot, maar je kunt er ook heerlijk mee variëren als je eens iets anders wilt proberen. Wij geven je een paar boerenkoolrecepten waar je deze winter mee kunt experimenteren.

    hf161031_extrashot_de_kale_0096_low

    Boerenkool wordt meestal bereid als een stamppot met aardappels, spekjes en jus. Er bestaan ook variaties met bijvoorbeeld stoofvlees en champignons. Maar wist je dat boerenkool ook heel lekker is in een smoothie en – wie had dat gedacht – heerlijk smaakt in een pasta?

    Dit zijn onze favoriete recepten:

    1. Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

    562a33374dab71a0028b4567

    Bij pasta denk je misschien niet meteen aan boerenkool. Toch is deze verrassende combinatie met rode paprika en roomkaas telkens weer een succes én een gerecht dat je binnen een handomdraai op tafel zet. Een extra voordeel van deze pasta is dat je lekker veel groenten binnen krijgt.

    2. Winterse smoothie met boerenkool, granaatappel en gember

    HF151015_Blog_Smoothie_87_low

    In de donkere wintermaanden kun je soms wel een vitamineboost gebruiken. Smoothies zijn dan een perfecte manier om snel en gemakkelijk veel groente en fruit binnen te krijgen. Boordevol vitaminen en mineralen vormt boerenkool een goede basis voor je smoothie. De warmte van de gember en rode peper geven dit recept een extra winterse twist.

    Wist je dat boerenkool ook wel superfood wordt genoemd? Lees hier waarom het zo gezond is.

    3. Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst van Brandt & Levie

    hollandse-boerenkool-peterseliewortelstamppot-met-worst-16934218

    Stamppot blijft bij ons een favoriet en deze variant met peterseliewortel is net even iets anders. Peterseliewortel valt in de categorie ‘vergeten groenten’ en lijkt qua uiterlijk een beetje op pastinaak. De smaak ligt tussen pastinaak en knolselderij in en is een beetje zoet. Serveer met een flinke schep piccalilly, het zuur van deze ingelegde groenten past perfect bij dit gerecht.

    Ben je benieuwd hoe boerenkool op jouw bord terecht komt? Wij gingen op bezoek bij onze leverancier, boer Tom Noordermeer in Abbebroek. Lees hier hoe hij en zijn team keihard werken om deze winterse groente bij jou op tafel te krijgen.

    Wat is jouw lievelingsrecept met boerenkool?

    Vorig artikel
    Nieuw: elke week de recepten die het beste bij jou passen Nieuw: elke week de recepten die het beste bij jou passen
    Volgend artikel
    3x ontbijt op bed 3x ontbijt op bed

    Gerelateerde artikelen