4x duurzame thuistips 🏡

22 mei 2020
door Sophie B. Geen onderdeel van een categorie

  Netflix uitgespeeld, alle boeken in je boekenkast gelezen en zelfs alle ramen gelapt? Okee, dat is misschien ietwat overdreven, maar doordat we met z’n allen meer thuis zijn dan ooit hebben we nu eenmaal meer tijd voor dit soort dingen. Bij ons leidt meer thuis zijn ook tot verschillende creatieve ideeën en die willen we graag met jullie delen. Pluspunt: je hoeft hiervoor je huis niet uit. Doorzoek je keukenkastjes en pak je HelloFresh Box er maar bij – die gaan goed van pas komen bij deze duurzame thuistips.  

  1. Upcyclen met de HelloFresh Box 📦

  Zin om creatief aan de slag te gaan met de HelloFresh Box? Geef je box een tweede leven als knus konijnenhokje (ook een succes bij katten) of maak samen met je kids een prachtige pizza-oven. Autofans in de familie? Bouw een zelfgemaakte racebaan! 👇

  [columns_row width=”half”] [column] [/column] [column] [/column] [/columns_row]

  2. DIY schoonmaakmiddelen 🍋

  [columns_row width=”third”] [column]

  Citroen 

  Citroen ruikt niet alleen lekker fris, het is ook het krachtigste voedingszuur dat er bestaat. Je poetst er bijna alle bacteriën in huis mee weg. Citroen is ook een perfecte vetoplosser én werkt goed tegen kalkaanslag. Een tip voor de zomer: snijd een citroen in twee en wrijf hiermee je BBQ-rooster schoon.

  [/column] [column]

  Olijfolie 

  Olijfolie als schoonmaakmiddel? Nou, dweilen moet je er natuurlijk niet mee doen maar je kunt er perfect hout mee polijsten of roestvrij-staal mee laten glanzen. Voeg een beetje citroensap toe aan een kopje olijfolie en je bent klaar om je meubels te laten blinken. Heb je last van een piepende deur? Een beetje olijfolie aan de scharnieren doet wonderen!

  [/column] [column]

  Zout

  Wil je tegels, glas of een wastafel schuren? Los dan wat zout op in natuurazijn. Werkt perfect! Nog een tip: Knoflookgeur krijg je makkelijk uit je handen door je handen in te wrijven met wat zout en daarna af te spoelen met water.

  [/column] [/columns_row]

  3. Moestuin 🌿

  Eigen huis & moestuin! Thuis je eigen moestuin bouwen is een win-win situatie. Het is namelijk leuk om te doen en je hebt daarna je eigen verbouwde kruiden, groente of fruit. Wat je nodig hebt zijn zaadjes, potgrond en kleine potjes. Die zaadjes heb je waarschijnlijk al in huis want je kunt namelijk de zaadjes van paprika’s, aardbeien en tomaten gebruiken. Plant deze zaadjes niet te diep in een klein potje en geef water wanneer de grond er weer droog uitziet. Even geduld en dan is het genieten geblazen! 

  Extra tip: Heb je geen kleine potjes in huis? Hergebruik dan blikken en glazen potjes. 

  4. Veggie-dag 🥕

  Met een vegetarisch dieet bespaar je water en CO2-uitstoot – daarom is het beter voor onze aarde! Maar we kunnen ook begrijpen dat je dieet veranderen best moeilijk is, daarom kun je bijvoorbeeld ook beginnen met één dag in de week geen vlees te eten. In plaats van vlees kun je je bord vullen met kleurrijk groente en fruit. Heb je inspiratie nodig voor vegetarische recepten? Hier vind je er genoeg! 

  Vergeet het resultaat van deze tips niet te delen met #HelloFreshnl. Wij zijn benieuwd! 🌱

  Vorig artikel
  4x tips voor een online dinerfeestje! 💻🎉 4x tips voor een online dinerfeestje! 💻🎉
  Volgend artikel
  5x eten waar je energie van krijgt en productiever van wordt 5x eten waar je energie van krijgt en productiever van wordt

  Gerelateerde artikelen