5x eten waar je energie van krijgt en productiever van wordt

29 mei 2020
door Manouk Ingrediënten

  In deze uitzonderlijke tijd brengen we ineens veel meer tijd thuis door. Dat is even wennen! Thuiswerken is voor velen een nieuw concept. Of je nu wel of niet een goede werkplek hebt ingericht, werken in je thuisomgeving zorgt voor afleiding die jouw productiviteit kan verstoren. Wist je dat wat je eet ook een grote invloed kan hebben op jouw productiviteit? Door te kiezen voor gezonde voeding die energie geeft, kun je het meeste uit je dag halen. Welke voeding zorgt er nu voor meer energie? Je leest het hier!

  myrtilles

  Blauwe bessen

  Deze van nature zoete bessen worden vaak bestempeld als “superfood”. Hoewel alle bessen voordelen hebben voor je gezondheid, is de blauwe bes een van de meest effectieve als het gaat om voedingsstoffen voor je lichaam en hersenen. Naast het geven van een goede boost aan vitamine C, vitamine K (nodig voor een goede bloedstolling) en mangaan (nodig voor de vorming van botweefsel), barsten blauwe bessen van de antioxidanten, wat goed is om te eten voor je hersenen en je geheugen. Ze zijn heerlijk door de yoghurt en in smoothies, maar meng ze bijvoorbeeld ook eens door een hartige salade met kool of venkel.

  oeufs

  Eieren

  Er wordt wel gezegd dat eieren een van de meest voedzame voedingsmiddelen zijn. Een eitje is een bron van verschillende voedingsstoffen die in verband worden gebracht met een gezond brein, vooral B-vitaminen, die je ook nog eens een goed humeur geven. Reden te meer om de dag te beginnen met deze natuurlijke energieboosters! Maak bijvoorbeeld onze favoriet shakshuka – lekker als ontbijt, lunch én diner. 

  épinards

  Bladgroen

  Veel groente eten is nu belangrijker dan ooit! Bladgroenten, zoals boerenkool, spinazie of snijbiet, hebben allemaal een positieve invloed op de gezondheid en het functioneren van je hersenen. Dus als je je concentratie wilt verhogen, trakteer je hersenen dan op een groene lunch of drink een groene smoothie. Je kunt ook gaan voor gezonde snacks. Maak bijvoorbeeld zelf groentechips door boerenkool of spinazie te bakken in de oven.

  Vette vis

  De goede vetten die in vis als zalm, tonijn of makreel zitten, zijn omega-3-vetzuren – belangrijk voor een gezond brein en je algehele welzijn. Onderzoek toont aan dat deze goede vetten helpen om de concentratie en het denkvermogen te verhogen. Kook bijvoorbeeld het recept salade met gerookte makreel en sinaasappel. 

  noix

  Noten

  Nog zo’n mooi voorbeeld van goede vetten: noten! Het zijn een grote bron van omega-3-vetzuren en antioxidanten – het beste voedsel voor je hersenen. Een zak met gemengde noten en zaden is een perfect tussendoortje. Zorg ervoor dat er walnoten in de mix zitten, deze zijn uitstekend voor het verbeteren van je geheugen en het functioneren van je brein. Wij zijn ook gek op noten en voegen ze graag toe aan onze recepten. Probeer bijvoorbeeld de portobello met geitenkaas en walnoten.

  Vorig artikel
  4x duurzame thuistips 🏡 4x duurzame thuistips 🏡
  Volgend artikel
  5 tips om je peuter goed te laten eten 5 tips om je peuter goed te laten eten

  Gerelateerde artikelen