5x niet te missen: Voorjaarsevenementen

14 april 2017
door Sanne van Dartelen Lifestyle

  Dit paasweekend zijn er overal genoeg paasmarkten te vinden. Maar nu de lente is gearriveerd zijn er heel veel markten en voorjaarsevenementen waar je de komende maanden van het zonnetje kunt genieten. Wij delen vijf van onze favorieten.

  Veel van deze evenementen reizen rond, dus kijk snel op de betreffende website om te zien wanneer ze bij jou in de buurt zijn!

  De Pure Markt en de FeelGood Market vinden ook deze Eerste Paasdag plaats.

  1. De Pure Markt – Amsterdam

   

  Een van onze favoriete markten is de Pure Markt in Amsterdam. Het is altijd in een fijne omgeving (Park Frankendael bijvoorbeeld, of het Amsterdamse Bos) en er is eten en drinken in overvloed. Ons idee van een goede dagbesteding! Van worst tot schapenkaas en van desembrood tot taart: je vindt het allemaal op de Pure Markt. Kijk voor een actueel overzicht van de data op www.puremarkt.nl/agenda.

  2. Barrio Cantina – verschillende locaties, België


  Foodtrucks duiken steeds vaker op bij voorjaarsfestivals. En dat vinden wij natuurlijk helemaal niet vervelend! Bij Barrio Cantina kun je je te goed doen aan een internationale mix van streetfood en drankjes. Van burgers tot mojitos en dat alles onder het genot van zwoele zomerse klanken. De trucks bezoeken Oostende, Gent, Antwerpen en Brugge. Kijk op www.barriocantina.be voor de data

  3. De Sonsbeekmarkt – Arnhem

  Copyright: Masha Bakker Photography

  Iedere eerste zondag van de maand vindt in een van de mooiste parken van Nederland, het Sonsbeekpark in Arnhem, de Sonsbeekmarkt plaats. Je kunt hier langs de verschillende kraampjes wandelen en onderweg een heleboel proeven. Met een beetje geluk kun je in de zon zitten aan de lange tafels voor een echt vakantiegevoel. Meer informatie over deze markt vind je op www.sonsbeekmarkt.nl.

  4. Wine, Art & Jazz – Baarn

  In de historische paleistuin van Paleis Soestdijk combineert dit festival drie dingen waar wij gek op zijn: wijn, muziek en kunst. In het Pinksterweekend, op 3 en 4 juni, kun je genieten van een uitgebreide selectie van kwaliteitswijnen, terwijl je aan de paleisvijver luistert naar jazzbands. Ben je een kunstliefhebber? Dan haal jij je hart op door ‘Het Portret, een expositie van de Nederlandse Portretprijs’ te bezoeken, een selectie van 50 topwerken. Meer informatie vind je op www.wineartjazz.nl.

  5. FeelGood Market – Eindhoven

  In Eindhoven kun je iedere derde zondag van de maand naar de FeelGood Market. Deze markt biedt een podium aan eigenzinnige designers en creatievelingen om hun nietalledaagse creaties aan het publiek te tonen. Behalve lekker langs de vele kraampjes met handgemaakte streekproducten struinen, kun je hier workshops volgen, gemasseerd worden en genieten van livemuziek. Voor kinderen worden er ook veel activiteiten georganiseerd – blije kids, blije ouders! Kijk voor meer informatie op www.feelgoodmarket.nl.

  Ga jij binnenkort naar één van deze voorjaarsevenementen?

  Laat ons weten hoe het was!

  Vorig artikel
  14 overheerlijke en makkelijke lentesalades 14 overheerlijke en makkelijke lentesalades
  Volgend artikel
  Veelzijdige voorjaarsfavoriet: rabarber Veelzijdige voorjaarsfavoriet: rabarber

  Gerelateerde artikelen