Glutenvrije bananenbrood-muffins

7 december 2015
door Frederieke Gerechten

    muffins smaller

    We zijn de keuken in gedoken om te experimenteren met verschillende recepten voor een lekkere traktatie. Deze glutenvrije bananenbrood-muffins met frambozen en geraspte kokos zijn het resultaat. Naast het voordeel dat ze glutenvrij zijn, worden ze gebakken in een muffinvorm. Zo kun je het heel gemakkelijk meenemen.

    Recept voor glutenvrije bananenbrood-muffins

    Ingrediënten:

    • 2 rijpe bananen
    • 2 eieren
    • 150 g frambozen
    • 1 tl bakpoeder
    • 150 g geraspte kokos
    • 3 el ahornsiroop
    • snufje zeezout
    • 80 g pindakaas

    Benodigdheden: 

    • kom
    • muffinpapiertjes (of vierkante stukjes bakpapier)
    • muffinbakvorm

    Bereiding: 

    1. Verwarm de oven voor op 180º C.
    2. Pureer de bananen (tip: gebruik hiervoor een vork of staafmixer) en voeg alle ingrediënten, behalve de frambozen toe. Roer door tot beslag en voeg vervolgens de frambozen toe. Roer voorzichtig door.
    3. Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm. Schep in elke vorm het beslag en bak circa 35 minuten tot de muffins goudbruin kleuren.
    4. Haal de bakvorm uit de oven en laat de muffins afkoelen.

    Tip: serveer de muffins met Griekse yoghurt. Echt een aanrader!

    Handig: bewaar de muffins in de koelkast en geniet van deze glutenvrije traktatie in de ochtend als ontbijt of in de middag als tussendoortje.

    We zijn erg benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten in een reactie hieronder!

    Vorig artikel
    Onmisbaar in je keukenkastje deze winter Onmisbaar in je keukenkastje deze winter
    Volgend artikel
    De Gourmet Kerstbox De Gourmet Kerstbox

    Gerelateerde artikelen

    8 reacties

    Jolanda schreef:

    Hoi!
    Lijken me heerlijk! Kan ik de pindakaas ook weglaten? En dan bijv een eetlepel spelt- of boekweitmeel of havermout toevoegen?

    Frederieke schreef:

    Goedemiddag Jolanda,
    Je kunt de pindakaas prima weglaten. Wellicht dat je dan wel wat meer siroop kunt toevoegen, in plaats van bijvoorbeeld havermout. Zo zorg je ervoor dat het beslag niet te droog wordt. Succes met bakken en laat je ons weten of het lekker is?
    Groetjes,
    Frederieke

    Tabitha schreef:

    Heb het in een cakevorm gedaan. Vond het beslag wel wat nat! Ben benieuwd!! Oja ik heb er ook nog een lepel cacaopoeder en wat vanille extract doorheen gedaan. Staat nu in de oven!

    Frederieke schreef:

    Ha Tabitha,
    Leuk dat je ermee aan de slag bent gegaan. Was ie lekker? Ik ben benieuwd!
    Groetjes,
    Frederieke

    Sharon schreef:

    Hi allen,
    Ook ik heb het geprobeerd, de pindakaas vervangen door appelmoes en de frambozen vervangen door blauwe bessen…Echter drassige, natte cupcakes die er niet uit zien en heel nat zijn. Iemand een oplossing?
    Groetjes, Sharon

    Lizzie Winckel schreef:

    Hi Sharon,

    Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt! Heb je al geprobeerd, om de cupcakes iets langer in de oven te laten? Dan worden ze wellicht wat minder nat.

    Groetjes,
    Lizzie

    Anneke de Haan schreef:

    VRAAG: in het glutenvrije bananenbrood muffins hoeft daar geen meel bij??

    Anneke de Haan schreef:

    VRAAG: hoeft er geen meel in de glutenvrije bananen muffins??