Wortelloofpesto zelf maken

21 juni 2016
door Nora Gerechten

    Wist je dat je het loof van de bospeen of wortel ook kunt eten? Je kunt er heerlijke wortelloofpesto van maken. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.
    wortelloofpesto

    Ingrediënten

    • wortelloof
    • handvol pijnboompitten
    • 1 teen knoflook
    • 4 – 5 el olijfolie
    • handvol Parmezaanse kaas (of grana padano of pecorino)
    • peper en zout

    Benodigdheden

    • Blender of hoge kom met staafmixer

    Bereiding

    1. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de harde stukken van het loof.
    2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie goudbruin. Haal de pijnboompitten op tijd uit de pan want ze verbranden heel snel.
    3. Meng het loof in een hoge kom voor een staafmixer of blender met een handvol geroosterde pijnboompitten, knoflook, 4 – 5 el olijfolie, wat geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak.
    4. Pureer alles tot een grove pesto en voeg eventueel extra olijfolie toe naar smaak. De pesto is ongeveer 4 dagen in de koelkast houdbaar.

    Hoe eet jij de bospeenpesto? Laat het ons weten!

    Vorig artikel
    Niet te missen –  kookboeken Niet te missen – kookboeken
    Volgend artikel
    Gezond eten tijdens je zwangerschap Gezond eten tijdens je zwangerschap

    Gerelateerde artikelen