De beste barbecue-salades

19 juni 2018
door Merel Gerechten

    Wanneer de zon zich laat zien, komt de geur van gloeiende kolen je al snel tegemoet. Ben je nog op zoek naar een smaakvol en fris gerecht voor bij jouw barbecue? Met deze twee saladerecepten maak je van een barbecue een echt feestje!

    Aardappel, radijs en komkommersalade

    Er is bijna niet zo veelzijdig als een salade. Neem bijvoorbeeld deze salade met aardappel, radijs en komkommer. De frisse radijs en komkommer maken dit tot een zomerse salade en de aardappel zorgt ervoor dat ‘ie nog lekker vullend is. Aardappels zijn om nog een andere reden perfect voor een salade; de smaken van de dressing, dit keer op basis van olie en azijn, trekken er echt goed in.

    Ingrediënten

    600 g vastkokende aardappelen
    100 ml groentebouillon
    100 gram radijs
    1 komkommer
    1 bosje bieslook
    1 handje waterkers
    3 el wittewijnazijn
    1 el mosterd
    4 eetlepels zonnebloemolie
    Zout en peper

    Bereiding

    1. Schil en was de aardappelen en kook ze gedurende 20 minuten in een pan met kokend water.
    2. Laat de aardappels een beetje afkoelen, snijd ze dan in plakjes en leg ze in een grote saladekom.
    3. Voeg de bouillon toe aan de aardappelen en schep om.
    4. Was de radijs en snijd ze in dunne plakjes. Was de komkommer en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de bieslook en waterkers fijn. Voeg de komkommer, radijs en het grootste gedeelte van de gehakte kruiden toe aan de aardappelen en meng.
    5. Meng in een kom de wittewijnazijn, mosterd en zonnebloemolie om een ​​vinaigrette te maken. Voeg het toe aan de aardappelsalade en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en strooi de rest van de verse kruiden over de salade.

    Tomaat-mozzarellasalade

    Zin in een Mediterraanse salade? De combinatie van zoete tomaten, hartige olijven en zachte mozzarella is er een uit duizenden. Voeg hier een beetje avocado aan toe en je waant je op vakantie!

    Ingrediënten

    2 rijpe tomaten
    125 g mozzarella
    1 rijpe avocado
    175 g rucola
    15 zwarte olijven
    1 eetlepel olijfolie
    1 ½ eetlepel balsamicoazijn
    1 el mosterd
    1 handje basilicum
    Zout en peper

    Bereiding

    1. Was de tomaten, snijd ze door tweeën en snijd ze in plakjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Snijd de avocado doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
    2. Was de rucola en snijd de olijven in plakjes. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
    3. Meng in een kleine kom olijfolie, balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de vinaigrette aan de salade toe en hussel om.
    4. Snijd of scheur de basilicumblaadjes en verdeel over de salade.

    Vorig artikel
    5x koken op de camping 5x koken op de camping
    Volgend artikel
    3x geweldige groentekoekjes 3x geweldige groentekoekjes

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.