Buiten eten: een smakelijk feestje op iedere locatie

20 augustus 2019
door Lisa Kapan Achter de schermen

  Nu de zon een comeback heeft gemaakt, kunnen we weer lekker buiten de deur gaan eten. En dan doelen we niet op een restaurant, maar een smakelijke middag of avond in je tuin, het park of op het strand. Met deze tips wordt het van begin tot eind een groot feest!

  Een tuin vol lekkers

  [columns_row width=”half”] [column]

  Tijd voor de barbecue!

  Barbecueën is natuurlijk het ultieme buiten eten. Geen idee wat er op de grill moet komen? Doe inspiratie op voor een barbecue met vis of ga aan de slag met deze onweerstaanbare groente-, vlees- en visspiesjes. Bij buiten eten horen natuurlijk ook lekkere drankjes. Deze mocktails zijn onder HelloFresh’ers erg populair, maar ook het maken van fruitwater is altijd een succes bij een barbecue.

  [/column] [column]glace

  Zoete afsluiter

  Heb je nog ruimte voor een dessert? Laat de barbecue dan nog even wat werk doen en maak dit nagerecht met ananas. Tijdens extra warme dagen is ijs ook een heerlijke afsluiter. Natuurlijk kun je dat kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt ijs smaakt nóg beter. Probeer een van deze recepten voor de ultieme waterijsjes!  [/column][/columns_row]

  Plezier in het park

  [columns_row width=”half”] [column]

  Zei er daar iemand picknick?

  Bij een picknick kun je het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Van het halen van een aantal lekkere kazen en vleeswaren voor op een toastje tot grote gerechten met verschillende gangen en drankjes. Om niet voor verrassingen te komen staan als je je picknickkleedje neerlegt, hebben we deze essentiële picknicktips voor je op een rijtje gezet.

  [/column][column]

  Een glas vol verfrissing

  Zin in iets specialers dan wijn of bier als je picknick bezig is? Verras je gezelschap dan met een heerlijke watermeloencocktail. Voor als je de alcohol aan je voorbij wilt laten gaan, is deze zelfgemaakte limonade een dorstlesser die alles behalve saai is.
  [/column][/columns_row]

  Naar het strand!

  [columns_row width=”half”] [column]

  Parade van salade

  Handig om mee te nemen en superlekker tijdens een zwoele stranddag: salade in een pot. Met dit recept kun je eindeloos variëren en door het te verrijken met zelfgemaakte saladedressing is de pot sneller leeg dan dat je ‘salade’ kunt zeggen. Voor de wat stevigere trek is banh mi een absolute aanrader. Dit populaire Vietnamese broodje geeft je stranddag een tropisch tintje.

  [/column][column]pastèque

  Als de zon in de zee zakt

  Op het strand houden we het graag simpel qua eten, zo ook als we kiezen voor iets zoets. Watermeloen is niet alleen lekker in een cocktail, maar ook perfect als snack of dessert. Snijd een watermeloen in driehoeken, steek er een stokje in en plaats ingepakt in een koelbox. Dat wordt juichen zodra ze tevoorschijn komen!

  [/column][/columns_row]

  Snelle tips voor de bezige bijen:

  Vorig artikel
  6x snelle saladedressing 6x snelle saladedressing
  Volgend artikel
  Nieuw in september: supersnelle recepten Nieuw in september: supersnelle recepten

  Gerelateerde artikelen