Kom je buiten eten?

16 mei 2017
door Sanne van Dartelen Tips en Tricks

  Buiten eten geeft een echt zomergevoel en nu het zonnetje wat vaker schijnt kun je er weer met een goedgevulde picknickmand op uittrekken.

  Een goede voorbereiding is het halve werk, want je wilt er niet pas in het park of op het strand achter komen dat je geen bestek hebt voor de salade of geen glazen voor de drankjes.

  De basis

  Goed, borden, bestek en glazen staan dus bovenaan je lijstje voor in je picknickmand of -tas. Gebruik je plastic of gewoon servies? Wij kiezen het liefst voor herbruikbaar servies. Je kunt bijvoorbeeld kampeerspullen gebruiken die lichtgewicht zijn, of je kunt een vrolijk gekleurd herbruikbaar plastic servies en bestek kopen om mee te nemen. Toch vinden wij het wel iets hebben om echt servies te gebruiken.

  Wikkel je glazen en borden in een theedoek of wat servetten, zodat ze de reis naar jouw picknickkleedje heelhuids overleven. Klein, maar fijn is niet een motto dat je in gedachten moet houden bij het kiezen van je picknickkleed of -mand. Het is lekker om de ruimte te hebben om al je meegebrachte hapjes en drankjes uit te stallen, en nog fijner als de broodjes onderweg niet geplet zijn omdat je tas eigenlijk toch wel erg vol zat met al die lekkernijen.

  buiten eten

  Na regen komt zonneschijn

  Vooral in het voorjaar is regen de natuurlijke vijand van de picknick. Niet alleen tijdens je uitstapje, maar ook zeker als het voor die tijd heeft geregend, kan door slecht weer je picknick – vrij letterlijk – in het water vallen. Leg jij je kleedje maar eens neer in het park wanneer na een flinke regenbui het zonnetje net weer is gaan schijnen. Zorg dus altijd dat je een grote vuilniszak bij je hebt, deze leg je onder het kleed en voilà: jij zit lekker droog.

  En dan nu waar het bij de picknick natuurlijk allemaal om draait: lekker eten. Ga voor gerechtjes die je makkelijk kunt maken én die makkelijk te vervoeren zijn. Probeer bijvoorbeeld onze snelle
  salades of een plaattaart. Deze snijd je van tevoren in stukken en neem je in een afsluitbaar bakje mee. Nu we het toch over afsluitbare bakjes hebben – zorg dat deze ook echt goed sluiten, om een smaakexplosie in wel erg letterlijke zin te voorkomen.

  Uitgebreid of snelle hap

  Kun jij uren in de zon zitten terwijl jullie de inhoud van de picknickmand verorberen, maar beginnen jouw picknickgenoten zich na een tijdje te vervelen? Of is het precies andersom? Hoe dan ook, zorg voor een boek, een frisbee, bal of ander spel, zodat iedereen zich vermaakt.

  Ga je voor een ultrasnelle picknick? Neem dan verschillende dips mee: hummus, pompoendip of pesto bijvoorbeeld. Deze maak je in een handomdraai zelf en met een vers stokbroodje erbij heb je verder ook geen servies of bestek nodig.

  Keep it cool

  Als de zon schijnt is de kans dat de temperatuur van je eten tot onaangename hoogte stijgt groot. Heb jij geen koeltas of -box? Zorg dan dat je bij mooi weer een fles water in de vriezer hebt liggen. Deze neem je mee in je picknickmand om je eten en drinken koel te houden. Als het ijs eenmaal gesmolten is, heb jij weer fris water! Tip: vul de fles niet helemaal, water zet namelijk uit als het bevriest en dan kan hij knappen.

  Picknicken voor gevorderden

  Heb jij geen tuin en wil je ‘s avonds toch in de zon eten? Kies maaltijden die je niet warm hoeft te eten in jouw HelloFresh Box (denk bijvoorbeeld aan couscous) of maak zelf een goedgevulde
  maaltijdsalade, pak je picknickmand in en maak van je avondeten een heuse picknick.

  Picknick-checklist:

  • Vrolijk kleed of badhanddoek
  • Borden, bestek en glazen
  • Theedoek
  • Servetten
  • Snijplank – ook handig om je glas op te zetten
  • Zakje voor afval
  • Flesopener
  • Zonnebrandcrème
  • Het belangrijkste: eten en drinken!

  Vorig artikel
  Lente-ui is de ster van de show in deze plaattaart Lente-ui is de ster van de show in deze plaattaart
  Volgend artikel
  Op de snijplank: de artisjok Op de snijplank: de artisjok

  Gerelateerde artikelen