Tour de Fresh: barbecue met vis

18 juli 2014
door Wendy In de keuken

  bbq-2

  Bij de maand juli denk ik aan zomer, vakantie en de Tour de France. Wij hebben in de maand juli een Tour de Fresh voor jullie samengesteld, waarin wij handige tips geven voor frisse, gezonde en verrassende versnaperingen. Deze week geven we je tips voor een barbecue met vis en groente!

  Bij ‘barbecue’ denken veel mensen aan vlees, stokbrood en knoflooksaus. Toch is het ook heerlijk en gezond om af en toe eens wat anders op je barbecue te leggen. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde groente en vis!

  Vis op de barbecue
  Een vis kun je het beste op de barbecue bereiden met aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vis niet aan het rooster plakt en dat er geen smaak verloren gaat.

  1. Smeer een stuk aluminiumfolie in met olie. Leg je vis in het midden.
  2. Snijd eventueel wat groente zoals knoflook, ui, rode peper of bijvoorbeeld wat verse kruiden en leg dit bovenop de vis. Vouw vervolgens het pakketje goed dicht en leg het op de barbecue. Zorg ervoor dat de opening van het aluminiumfolie aan de bovenkant zit zodat je halverwege even kan kijken of het goed gaat.
  3. Gril het pakketje aan beiden kanten ongeveer 5 – 7 minuten op het midden van de barbecue. Als de vis gaar is, haal je het pakketje van de barbecue af en maakt het voorzichtig open. Eet smakelijk!

  Groente op de barbecue
  Vaak eet je bij een barbecue meer vlees dan groenten. Maar wist je dat je heel goed groente op je barbecue kunt bereiden? Sommige elektrische of gas barbecues hebben hier een speciale grillplaat voor. Gebruik je een ouderwetse houtskolen barbecue? Koop dan aluminium bakjes die ze vaak bij de supermarkt verkopen. Groenten die geschikt zijn voor op de barbecue zijn bijvoorbeeld champignons, paprika, cherrytomaatjes, aubergine, rode ui en courgette. Ook leuk; maak een spies met alleen maar groente! Vergeet dan niet de spiesjes van tevoren met olie te bestrijken!

  Wat is jouw favoriet op de barbecue?

  Vorig artikel
  Bloemkool: in 5 stappen op je bord Bloemkool: in 5 stappen op je bord
  Volgend artikel
  Tour de Fresh: 3 gezonde snacks Tour de Fresh: 3 gezonde snacks

  Gerelateerde artikelen

  3 reacties

  Barbara schreef:

  Goede tips! Ga ze zeker gebruiken voor mijn volgende bbq feest 🙂

  Rick schreef:

  Beste Barbara, Wat moet ik mijzelf voorstellen bij een bbq feest? Is dat iets speciaals anders als een normale gezellige bbq?

  Jan schreef:

  Iedere Barbecue is een groot feest lijk mij, Wie is nou niet vrolijk als hij met vrienden/familie een gezellige bbq houdt