Ananas van de barbecue
10 juli 2015
door hellofresh
In de keuken
Ananas; een tropische vrucht met een zoete smaak. Ananas wordt zo goed als rijp geplukt, omdat deze vrucht nauwelijks narijpt. En van de barbecue is ie goddelijk, geloof ons maar. Lees het recept en ga aan de slag met dit zomerse dessert. Is het geen barbecueweer? Je kunt het fruit ook in een grillpan leggen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ananas
- 4 el vanillesuiker
- 2 tl roomboter
- Vanille-ijs of Griekse yoghurt
- Honing om te garneren
Benodigdheden:
- 8 – 10 grote satéprikkers
- Bord
- Barbecue
Bereidingswijze:
- Schil de ananas en snijd in de lengte in 8 – 10 parten.
- Rijg elk stuk aan een satéprikker.
- Strooi de vanillesuiker op een bord en rol de ananas door de vanillesuiker. Bewaar de achtergebleven vanillesuiker.
- Smeer de ananas in met wat roomboter (om te voorkomen dat deze blijft plakken). Gril rondom bruin. Haal na het bakken nog een keer door de vanillesuiker.
- Schep naar wens een bolletje vanille-ijs of Griekse yoghurt ernaast en garneer met honing.
Eet smakelijk!
Tip: bekijk hier hoe je van het topje van de ananas weer een nieuwe plant kunt laten groeien.
Mooie overzichtelijke website hebben jullie.
Gr. Annemieke