Ananas van de barbecue

10 juli 2015
door hellofresh In de keuken

Ananas; een tropische vrucht met een zoete smaak. Ananas wordt zo goed als rijp geplukt, omdat deze vrucht nauwelijks narijpt.  En van de barbecue is ie goddelijk, geloof ons maar. Lees het recept en ga aan de slag met dit zomerse dessert. Is het geen barbecueweer? Je kunt het fruit ook in een grillpan leggen.

Ananas van de barbecue

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ananas
  • 4 el vanillesuiker
  • 2 tl roomboter
  • Vanille-ijs of Griekse yoghurt
  • Honing om te garneren

Benodigdheden:

  • 8 – 10 grote satéprikkers
  • Bord
  • Barbecue

Bereidingswijze:

  1. Schil de ananas en snijd in de lengte in 8 – 10 parten.
  2. Rijg elk stuk aan een satéprikker.
  3. Strooi de vanillesuiker op een bord en rol de ananas door de vanillesuiker. Bewaar de achtergebleven vanillesuiker.
  4. Smeer de ananas in met wat roomboter (om te voorkomen dat deze blijft plakken). Gril rondom bruin. Haal  na het bakken nog een keer door de vanillesuiker.
  5. Schep naar wens een bolletje vanille-ijs of Griekse yoghurt ernaast en garneer met honing.

Eet smakelijk!

Tip: bekijk hier hoe je van het topje van de ananas weer een nieuwe plant kunt laten groeien.

Vorig artikel
Verschillende rijstsoorten op een rijtje Verschillende rijstsoorten op een rijtje
Volgend artikel
Smoothie met spinazie en bramen Smoothie met spinazie en bramen

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Annemieke Terloo schreef:

Mooie overzichtelijke website hebben jullie.

Gr. Annemieke