Alles op een stokje – spiesjes voor op de barbecue 20 juli 2017

door Charlot van Scheijen Diner-recepten

Een barbecue zonder spiesjes is als nachos zonder guacamole of friet zonder mayo. Daarom: gouden combinaties op een spies. 

Vlees, vis, groenten: je maakt het allemaal – letterlijk – in een handomdraai op de barbecue. Spiesjes geven je ook de mogelijkheid om verschillende smaken te combineren, dus leef je uit! Wij geven je alvast een paar van onze favoriete spiesrecepten, van vis tot vlees tot vega.

spiesjes

Garnalen
Ingrediënten:
250 g garnalen | ½ knoflookteen | ½ tl oregano | 2 takjes koriander | ½ tl paprikapoeder | 2 el olijfolie | 1 citroen

Bereidingswijze:
1. Meng de fijngesneden knoflook, paprika, oregano, olijfolie en citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Laat de garnalen 30 minuten marineren.
2. Prik de garnalen op de spiesen en gril 5 – 7 minuten, draai de spiesen regelmatig.
3. Garneer met fijngehakte koriander.

spiesjes

Halloumi & asperges
Ingrediënten:
24 groene asperges | 500 g halloumi | 4 el olijfolie | ½ tl gemalen peper | 2 takjes munt | 1 citroen

Bereidingswijze:
1. Blancheer de asperges 2 minuten in kokend water en snijd ze in stukken van 4 cm.
2. Snijd de halloumi in even grote stukken als de asperges. Zorg dat de stukken ongeveer 1 cm dik zijn.
3. Prik de asperges en halloumi om en om op een spies.
4. Besprenkel de spiesjes met olijfolie en gril ze 3 – 4 minuten op de barbecue tot de kaas goudbruin is en de asperges gaar zijn. Breng op smaak met de peper, muntblaadjes en citroensap.

spiesjes

Sardientjes
Ingrediënten:
12 sardines | 1 citroen | 4 el olijfolie | dille | peterselie | ½ augurk | 8 spiesen

Bereidingswijze:
1. Rasp en pers de citroen. Meng de helft van het citroensap met de olijfolie en marineer de sardines (zonder kop) minstens 30 minuten in dit deze marinade.
2. Gebruik twee spiesen per drie sardientjes, prik de vis aan de kop- en staartkant op de spiesen.
3. Meng in een schaaltje de overige citroensap, citroensrasp, dille, fijngesneden augurk en peterselie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
4. Leg de sardines op de barbecue en bak 3 – 4 minuten aan elke kant. Bestrooi ze wanneer ze gaar zijn met de citroensaus met peterselie.

Kip 
Ingrediënten:
250 g kipfilet | 1 courgette | 1 rode paprika | 1 knoflookteen | 1 citroen | ½ tl basilicum | ½ tl rozemarijn | ½ tl oregano | 2 el olijfolie

Bereidingswijze:
1. Rasp en pers de citroen. Meng samen in een kom met de knoflook, kruiden, zout, peper en olijfolie.
2. Snijd de groenten en kip in grote stukken en laat 30 minuten marineren in het mengsel.
3. Rijg de stukken groente en kip om en om aan de spiesjes.
4. Breng op smaak met peper en zout en gril elke kant 3 – 4 minuten op de barbecue.

Tip: Leg je houten spiesjes een half uur vantevoren in een bakje water zodat ze het vocht op kunnen nemen. Dit zorgt ervoor dat ze niet verbranden op de barbecue.

Waarmee steel jij de show tijdens een barbecue?

Vorig artikel
Dopper & HelloFresh Dopper & HelloFresh
Volgend artikel
3x feestelijke hapjes 3x feestelijke hapjes

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *