Salade in een glazen pot
23 mei 2018Salade in een pot is helemaal hot! Niet alleen makkelijk om te maken, maar ook handig om mee te nemen naar werk, school en picknicks. Bekijk hier hoe je onze favoriete versie maakt.
Het maken van deze salade begint natuurlijk bij het vinden van een goede pot. Elke pot is geschikt. Je kunt naast een nieuwe weckpot ook een oud (pindakaas)potje hergebruiken. Zo is deze salade niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu! Tip: zorg dat je het potje voor gebruik goed schoonmaakt.
Laagje voor laagje
Snijd de ingrediënten klein en breng op smaak met peper, zout en/of andere kruiden die jij lekker vindt.
Gril de zalm drie minuten per kant in een pan met olijfolie en voeg peper en zout toe naar smaak. Doe dit de avond van tevoren, zodat je het de volgende ochtend alleen nog in de pot hoeft te doen. Stop de zalm laagje voor laagje in de pot (zie hieronder) en bewaar het in de koelkast. Omdat de rucola boven in de pot zit, blijft deze lekker vers. Wanneer je de salade gaat eten, schud je de pot en doe je de inhoud in een kom.
Dit recept kun je geheel naar eigen smaak samenstellen. Bepaal zelf de hoeveelheden per ingrediënt. Ben je bijvoorbeeld een avocado-liefhebber? Doe er dan een paar extra plakjes avocado in!
Laag 1: honing-mosterddressing (recept onderaan het artikel)
Laag 2: lente-ui
Laag 3: linzen
Laag 4: avocado
Laag 5: rode bieten
Laag 6: gegrilde zalm
Laag 7: koriander
Laag 8: rucola
De dressing bestaat uit:
- 1 el yoghurt
- 1/2 el extra vierge olijfolie
- 1/2 el mosterd
- 1 tl balsamicoazijn
- 1/2 tl honing
- Zout, peper en kruiden naar smaak
Deze salade is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit! Pas maar op dat je collega’s je lunch niet opeten.