5 x leukste terrasjes

28 juni 2017
door Willemijn de Groot Lifestyle

  Nu de temperaturen er weer naar zijn, is het tijd om te genieten van de zon. En waar kun je dat beter doen dan op een terras waar je op je wenken bediend wordt met een verkoelend drankje en bijzonder hapje?

  1. Aloha, Rotterdam

  Aloha restaurant©Sophia van den Hoek

  Met een terras dat uitkijkt over de Maas zit je deze zomer goed bij Aloha. Gevestigd in voormalig zwembad Tropicana, zijn de contouren van een oude wildwaterbaan nog altijd zichtbaar. Deze subtropische invloeden vind je terug op de menukaart, waardoor je direct in een vakantiestemming komt. Doordat ze bij Aloha hun afval hergebruiken, zelf producten kweken en gebruik maken van leveranciers uit de buurt is dit ook nog eens een heel duurzame plek. 

  2. De Uurwerker, Groningen

  Uurwerker

  Dicht bij de universiteit bevindt zich een van de bekendste restaurants van Groningen: De Uurwerker. Op de knusse binnenplaats zit je op picknickbanken: de ideale locatie om van het zonnetje te genieten. Op deze populaire ontmoetingsplek kun je genieten van lekkere hapjes zoals een trio van tartaar en van de heerlijke pizza’s gebakken in de eerste houtgestookte pizzaoven in Groningen. Meer informatie vind je op www.uurwerker.nl.

  3. Key West Beachhouse, Utrecht

  In Utrecht ruil je de stad gemakkelijk in voor het strand. Aan de rand van de stad, gelegen aan de Haarrijnse Plas,  vind je een gezellig lounge-restaurantje. Met een heus zandstrand en heerlijk zwemwater, ervaar je hier het ultieme vakantiegevoel. Ook de ruime keuze aan lekkere borrelhapjes, gemaakt met lokale en verse producten, dragen bij aan dit gevoel. Een ideale plek om jouw zomer door te brengen!

  4. De Tropen, Amsterdam

  tropen

  Het spiksplinternieuwe terras van De Tropen is een echte aanrader. Na de grondige renovatie van het Amsterdamse Oosterpark kun je bij De Tropen nu heerlijk buiten zitten op het ruime terras in het park. Weg van de drukte in de binnenstad, kun je na een bezoekje aan het Tropenmuseum met een poké bowl op dit zonnige terras neerstrijken. Voor meer informatie ga je naar www.amsterdamdetropen.nl.

  5. Milú, Den Haag

  milu©Dave Sherman

  Of je nu lekker wilt eten of zin hebt in een drankje: Milú is altijd een goed idee. De menukaart is een internationale mix van bijzondere kleine gerechten die je goed kunt delen. Verder kun je kiezen uit verschillende speciaalbieren en een grote selectie wijnen en cocktails. Het terras van Milú heeft een stoer, industrieel karakter. Kijk voor meer informatie op www.restaurantmilu.nl.

   Wat is jouw favoriete terras?

  Vorig artikel
  Puur smaakvermaak op het Hello Food Festival Puur smaakvermaak op het Hello Food Festival
  Volgend artikel
  4 x Lenterolletjes 4 x Lenterolletjes

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Abօut 24 hours after the original cаlls, I began too geet сelⅼphone calls from people who had
  heard about my phone number from others who had Һeard
  from their loіved ones. The cel pҺones that laboreԀ that day were neceѕsaгy
  moments of consolation ffor mɑny individuals that fateful
  day.