Gefelicitaart!
6 juli 2017Wij zijn jarig en dat vieren we! We vieren dat we al 5 jaar lang de stress rond het avondeten bij jullie weg mogen nemen. Een feestje zonder taart is natuurlijk geen écht feestje. En HelloFresh zou HelloFresh niet zijn als we niet uitpakken met een hele bijzondere taart.
Power to the lime
Het HelloFresh-logo is niet voor niets een limoen: het is één van onze favoriete fruitsoorten. Met z’n frisse smaak vormt hij een perfect contrast met zoete botercrème of ander taartglazuur. Daarnaast staat zo’n fel kleurtje natuurlijk heerlijk zomers. Voor de taart zelf hebben we gekozen voor courgettetaart. Dat klinkt alsof het een hartige taart is, maar niets is minder waar. De worteltaart is inmiddels al redelijk ingeburgerd en eigenlijk is de courgettetaart daar het groene, wat luchtigere broertje van.
Botercrème
Benodigdheden:
Mengkom | handmixer of garde
140 g roomboter, op kamer-temperatuur | 280 g poedersuiker | 1 – 2 el melk
1. Mix de boter in een kom tot een egale massa.
2. Voeg de poedersuiker en 1 el melk toe en meng tot een romige, gladde massa.
3. Indien nodig kun je nog 1 el melk toevoegen om het mengsel iets vloeibaarder te maken.
Gesuikerde limoen
Pan met zware bodem | (bak)rooster
2 limoenen | 230 ml water | 200 g suiker | ijswater (500 ml water en 10 ijsblokjes)
1. Snijd de limoen in flinterdunne schijfjes. Verwijder de pitten.
4. Leg de limoenschijfjes (zonder elkaar te overlappen) op de bodem van de pan en kook ongeveer een uur op laag vuur. Let op dat de pan niet droogkookt, voeg indien nodig extra water toe.
5. Haal de limoenschijfjes uit de pan en laat ze afkoelen op een (bak)rooster.
Courgettetaart
Met dit recept maak je de middelste etage (met twee lagen) van de taart op de foto. Wil je de hele taart op de foto maken? Vermenigvuldig het recept dan met drie. Voor de onderste etage gebruik je een springvorm van 25 cm, voor de middelste een van 20 cm en voor de bovenste een van 14 cm.
[columns_row width=”half”][column][/column] [column][/column][/columns_row][columns_row width=”half”]Benodigdheden:
Bakpapier | mengkom | springvorm ø 20 cm | zeef | rasp
Ingrediënten:
4 eieren | 250 g suiker | 100 ml zonnebloemolie | 6 el Griekse yoghurt | ½ tl vanille-extract | 1 limoen | 250 g courgette | 300 g zelfrijzend bakmeel | 1 tl bakpoeder
5. Giet het beslag in de bakvorm en bak 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de taart daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.