Gefelicitaart!

6 juli 2017
door Willemijn de Groot Gerechten

    Wij zijn jarig en dat vieren we! We vieren dat we al 5 jaar lang de stress rond het avondeten bij jullie weg mogen nemen. Een feestje zonder taart is natuurlijk geen écht feestje. En HelloFresh zou HelloFresh niet zijn als we niet uitpakken met een hele bijzondere taart.

    Power to the lime

    Het HelloFresh-logo is niet voor niets een limoen: het is één van onze favoriete fruitsoorten. Met z’n frisse smaak vormt hij een perfect contrast met zoete botercrème of ander taartglazuur. Daarnaast staat zo’n fel kleurtje natuurlijk heerlijk zomers. Voor de taart zelf hebben we gekozen voor courgettetaart. Dat klinkt alsof het een hartige taart is, maar niets is minder waar. De worteltaart is inmiddels al redelijk ingeburgerd en eigenlijk is de courgettetaart daar het groene, wat luchtigere broertje van.

    Botercrème

    Benodigdheden:
    Mengkom | handmixer of garde

    Ingrediënten:
    140 g roomboter, op kamer-temperatuur | 280 g poedersuiker | 1 – 2 el melk
    Bereidingswijze:
    1. Mix de boter in een kom tot een egale massa.
    2. Voeg de poedersuiker en 1 el melk toe en meng tot een romige, gladde massa.
    3. Indien nodig kun je nog 1 el melk toevoegen om het mengsel iets vloeibaarder te maken.

    Gesuikerde limoen

    Benodigdheden:
    Pan met zware bodem | (bak)rooster
     Ingrediënten:
    2 limoenen | 230 ml water | 200 g suiker | ijswater (500 ml water en 10 ijsblokjes)
    Bereidingswijze:
    1. Snijd de limoen in flinterdunne schijfjes. Verwijder de pitten.
    2. Kook de limoenschijfjes 1 minuut in een pan met een laagje water. Koel ze daarna een paar minuten in het ijswater en laat uitlekken.
    3. Breng in een pan met zware bodem 230 ml water aan de kook. Voeg de suiker toe en laat deze op laag vuur oplossen.
    4. Leg de limoenschijfjes (zonder elkaar te overlappen) op de bodem van de pan en kook ongeveer een uur op laag vuur. Let op dat de pan niet droogkookt, voeg indien nodig extra water toe.
    5. Haal de limoenschijfjes uit de pan en laat ze afkoelen op een (bak)rooster.

    Courgettetaart

    Met dit recept maak je de middelste etage (met twee lagen) van de taart op de foto. Wil je de hele taart op de foto maken? Vermenigvuldig het recept dan met drie. Voor de onderste etage gebruik je een springvorm van 25 cm, voor de middelste een van 20 cm en voor de bovenste een van 14 cm.

    Benodigdheden:
    Bakpapier | mengkom | springvorm ø 20 cm | zeef | rasp

    Ingrediënten:
    4 eieren | 250 g suiker | 100 ml zonnebloemolie | 6 el Griekse yoghurt | ½ tl vanille-extract | 1 limoen | 250 g courgette | 300 g zelfrijzend bakmeel | 1 tl bakpoeder

    Bereidingswijze:
    1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit. Rasp de courgette.
    2. Meng in een grote kom de eieren, suiker, olie, yoghurt en het vanille-extract.
    3. Schep het limoensap, de limoenrasp en courgette hier doorheen.
    4. Zeef het bakmeel en bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het natte mengsel.
    5. Giet het beslag in de bakvorm en bak 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de taart daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

    Zo vul je de taart

    1. Maak met een broodmes eerst een kleine inkeping rondom waar je de taart in tweeën wilt snijden. Gebruik dit als leidraad en snijd de taart met lange halen doormidden.
    2. Schep met een spatel een flinke laag botercrème op de onderste laag, zodat de botercrème er een beetje uitloopt.
    3. Leg de bovenste laag op de botercrème en druk iets aan. Gebruik een spatel of paletmes om het overschot aan botercrème uit te smeren.

    Vier jij met ons mee?

    Vorig artikel
    Amchoi: bladgroente met karakter Amchoi: bladgroente met karakter
    Volgend artikel
    Dit was het Hello Food Festival Dit was het Hello Food Festival

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.