Nieuw op het menu: barbecue-recepten!

26 juni 2019
door Lisa Kapan Achter de schermen

    Stof de barbecue maar af, want we hebben een smokin’ hot nieuwtje voor je. Met de komst van de zomerzon staat de maand juli bij ons in het teken van barbecue! Elke week vind je dan ook een verrassend barbecue-recept op het menu. Want wat is er lekkerder dan buiten eten? Precies, buiten eten met lekkere en makkelijke barbecue-recepten natuurlijk! Lees hier alles over barbecueën met HelloFresh.

    Voor barbeknoeiers tot de beste barbecueërs

    Bij barbecueën denken veel mensen aan vlees, stokbrood en saus. Maar het kan qua smaken en ingrediënten véél lekkerder, spannender én voedzamer. Ons receptteam heeft inspiratie van over de hele wereld gehaald en een menu samengesteld om juichend mee de tuin in te rennen. En mocht het weer een keer niet meewerken: al onze barbecue-recepten zijn ook gewoon in de keuken te bereiden. Dit kun je de komende maand verwachten op ons menu…

    Halloumi-burger met aubergine en paprikapesto – van 29 juni tot 5 juli

    Het eerste recept van de barbecue-maand is meteen een bijzondere: halloumi-burger! Op de barbecue krijgt deze bijzondere kaassoort een krokant korstje, terwijl de binnenkant nog steeds de perfecte kazige structuur behoudt. Zonder te smelten overigens! Je serveert de burger met gebakken aubergine, die je ervoor hebt ingesmeerd met paprikapesto. Zodra de halloumi van de barbecue of uit de pan komt, beleg je hem direct met alle verse ingrediënten en een lekkere schep yoghurtsaus om je smaakpapillen naar een mediterraans walhalla te sturen. 

    Spareribs met gepofte aardappel, verse watermeloensalade en gegrilde courgette (Premium) – van 6 tot 12 juli

    Spareribs zijn op hun best van de barbecue – het rokerige aroma past perfect bij het vlees en laat de zomer stralen op je bord. De ribs die je van ons krijgt zijn al voorgegaard, dus over de garing hoef jij je geen zorgen te maken. Bereid je maar voor op heerlijk mals vlees dat haast van het bot valt! Naast de rokerige smaak van de ribs, fris je je smaakpapillen op met de zoet/hartige salade van watermeloen en fetakaas en ontp(l)of je van genot bij het eten van de aardappel met zure room.

    Gegrilde garnalenspiesjes met citroen en orzosalade – van 13 tot 19 juli

    Natuurlijk kunnen garnalenspiesjes niet ontbreken op dit menu en dit recept zorgt dan ook geheid voor een feestje boven de gril. De gemarineerde garnalen hebben lekker veel smaak en door ze aan een spiesje te rijgen heb je bovendien alle controle over het grilproces en haal je ze perfect op tijd van de hete kolen. Je vult je bord aan met gegrilde tomaten – zoet en sappig – en een orzosalade voor een lekkere bite. Niks meer aan doen!

    Hele zeebaars met venkelsalade, aardappels en kappertjes (Premium) – van 20 tot 26 juli

    Dit Premium-recept is met recht het neusje van de zalm – eh zeebaars – te noemen. Je krijgt een volledige vis, dat klinkt misschien spannend, maar de zeebaars wordt geleverd zonder kop en staart en de bereiding is heel eenvoudig. Je bereidt de vis namelijk in een pakketje van aluminiumfolie. Doordat de warmte en het vocht zo niet kunnen ontsnappen, stoomt de vis gaar en vang je alle smaken in het pakketje. Het fijne visvlees valt hierdoor mooi van de graat. Je maakt de vis af met frisse venkelsalade en lekkere aardappeltjes. Smakelijk eten!

    Kipfiletsaté met zelfgemaakte pindasaus en noedelsalade – van 27 juli tot 2 augustus

    Een echte klassieker sluit onze barbecuemaand in stijl af. Sappige kipsaté is een publiekslieveling en die wordt extra smaakvol door de zelfgemaakte pindasaus – ja dat smaakt beter dan een kant-en-klare versie! De noedelsalade fris het gerecht op zodat je echt alle smaken – zoet, hartig, pittig, fris – in één hap te pakken hebt.

    Zin om deze recepten te proberen? Ga naar het weekmenu, kijk naar het label ‘BBQ’ en kies het barbecue-recept.
    Dan weet je zeker dat je gebakken zit. 

    Vorig artikel
    5x water met vers fruit 5x water met vers fruit
    Volgend artikel
    Wat is halloumi eigenlijk? Wat is halloumi eigenlijk?

    Gerelateerde artikelen