Halloumi: de heetste kaas van het moment 31 januari 2018

door Kaylee Hartog Ingrediënten

Hallo-wie? Halloumi! Je hebt de naam vast weleens gehoord, maar wat is halloumi eigenlijk? En waarom zijn wij er zo dol op?  Wij vertellen je er alles over én geven je drie inspiratierecepten.

Halloumi is een Cypriotische kaas die wordt gemaakt van geiten-, koeien- en schapenmelk. Hij is te herkennen aan zijn zoute smaak en enigszins elastische eiwitstructuur die doet denken aan mozzarella. Niet alleen de smaak en compacte structuur vallen op in kaasland, maar ook het feit dat deze witte kaassoort niet smelt!

halloumi

Onze favoriet: couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Halloumi wordt veel gebruikt in de Griekse en Midden-Oosterse keuken, waar het bijvoorbeeld gecombineerd wordt met couscous, bulgur, pitabrood, kruidige worst of falafel, maar ook met watermeloen of nectarines in de zomermaanden. In culinaire kringen is halloumi momenteel helemaal hot en je ziet dit veelzijdige kaasje op steeds meer menukaarten verschijnen. 

Je eet halloumi niet rauw; de smaak komt het beste zijn recht als je ‘m bakt, grillt of paneert en hierna frituurt. En dat is zó gebeurd. Het krokante korstje is vervolgens onweerstaanbaar en geeft elk gerecht een lekkere bite. Vegetariërs weten allang dat halloumi een perfecte vleesvervanger is en ook bij HelloFresh gebruiken we het regelmatig in onze recepten. Halloumi eten wij graag op een hamburgerbroodje, bij aardappelen en groenten, in een zomerse salade of in een winterse stamppot.

Combineer halloumi eens met deze ingrediënten en het wordt gegarandeerd een feestje op tafel!

halloumi

Probeer ook deze halloumi-groentetoren eens!

Vorig artikel
Appel-banaanpannenkoeken: onze favoriet Appel-banaanpannenkoeken: onze favoriet
Volgend artikel
Smaakcombinaties om verliefd op te worden Smaakcombinaties om verliefd op te worden

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *