Wat is halloumi eigenlijk?

30 juni 2019
door Kaylee Hartog Ingrediënten

  Hallo-wie? Halloumi! Je hebt de naam vast weleens gehoord, maar wat is halloumi eigenlijk? En waarom zijn wij er zo dol op?  Wij vertellen je er alles over én geven je vier inspiratierecepten. Heb je al meteen trek gekregen? Ga naar ons menu!

  HelloFresh ❤️ Halloumi: gember-basmatirijst, broccoli en halloumi met topping van walnoot en honing

  Halloumi is een kaas die wordt gemaakt van geiten-, koeien- en schapenmelk. Hij is te herkennen aan zijn zoute smaak en enigszins elastische eiwitstructuur die doet denken aan mozzarella. Niet alleen de smaak en compacte structuur vallen op in kaasland, maar ook het feit dat deze witte kaassoort niet smelt.

  HelloFresh ❤️ Halloumi: couscous, gegarneerd met limoen-knoflookolie en yoghurt

  Halloumi wordt veel gebruikt in de Griekse en Midden-Oosterse keuken, waar het bijvoorbeeld gecombineerd wordt met couscous, bulgur, pitabrood, kruidige worst of falafel, maar ook met watermeloen of nectarines in de zomermaanden. In culinaire kringen is halloumi momenteel helemaal hot en je ziet dit veelzijdige kaasje op steeds meer menukaarten verschijnen. Uiteraard ook bij ons!

  HelloFresh ❤️ Halloumi: bulgursalade met koolrabi, gegarneerd met frambozendressing

  De halloumi in onze box komt van een klein familiebedrijf en wordt daar volgens strenge regels gemaakt. Zo heb je met elke hap halloumi de échte authentieke smaak te pakken. En die smaak komt het beste zijn recht als je ‘m bakt, grillt of paneert en hierna frituurt. En dat is zó gebeurd. Het krokante korstje is onweerstaanbaar en geeft elk gerecht een lekkere bite. Vegetariërs weten allang dat halloumi een perfecte vleesvervanger is, maar nu weet ook de grootste vleesfanaat zijn honger te stillen met dit kaasje. Halloumi eten wij ook graag op een hamburgerbroodje, zoals in dit nieuwe barbeque-recept…

  HelloFresh ❤️ Halloumi: burger met aubergine en paprikapesto

  We trapten onze speciale barbecuemaand af met deze halloumi-burger en zijn bedolven onder de lovende reacties. Halloumi zet écht iedereen in vuur en vlam. Bekijk ons menu voor meer lekkere halloumi-recepten en uiteraard ook onze tijdelijke barbecue-recepten. Smakelijk eten!

  Vorig artikel
  Nieuw op het menu: barbecue-recepten! Nieuw op het menu: barbecue-recepten!
  Volgend artikel
  Wij helpen je de zomer door! Wij helpen je de zomer door!

  Gerelateerde artikelen