Ons favoriete bananenbrood recept 17 februari 2021

door Laurine Tips en Tricks

Goed bananenbrood heeft eigenlijk weinig introductie nodig, anders dan: het is gewoon ontzettend lekker. Wil je zelf bananenbrood maken? Wij geven in ons favoriete recept alle zoete, nootachtige en verleidelijke smaken een extra tropisch tintje door er kokos aan toe te voegen als garnering. Hup, aan de bak!

Banana bread noix

Ingrediënten:

    • 60 g roomboter
    • 150 g suiker
    • 1 ei
    • 4 rijpe bananen
    • Citroensap van 1/2 citroen
    • 200 g bloem
    • 1 tl zout
    • 1 tl baksoda
    • 2 el walnoten

Garnering:

  • Handje geschaafde amandelen
  • Handje kokosrasp
  • Honing (naar smaak)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  2. Hak de walnoten grof. Prak de bananen met een vork in een mengkom, voeg het citroensap toe en roer door. Voeg alle overige ingrediënten aan de kom en roer door tot er een glad mengsel ontstaat.
  3. Vet een cakevorm in, verdeel er wat bloem overheen en giet vervolgens het bananenbroodmengsel in de cakevorm. Bedek de cakevorm met aluminiumfolie.
  4. Bak 50 minuten op 175° C, haal de aluminiumfolie eraf en bak nog 10 tot 12 minuten op 220 °.
  5. Snijd plakken van het bananenbrood en garneer met wat geschaafde amandelen, kokosrasp en honing.

Tip: bananenbrood is ook heerlijk te combineren met chocolade! Doe bijvoorbeeld eens chocoladedruppels door het mengsel.

bananenbrood

Heb je de smaak te bakken? Ontdek onze Bakbox en bak de sterren van de hemel!

 

Vorig artikel
10x met deze tips gooi je nooit meer een restje eten weg 10x met deze tips gooi je nooit meer een restje eten weg

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.