Ons zomermenu
13 juli 2017Weinig leuker dan een etentje organiseren in je eigen tuin of op je balkon, wat ons betreft. Maar wat moet je dan koken? Wij stelden een zomermenu samen.
Als de mussen van het dak vallen, heb je vast niet zo’n zin om uren in de keuken te staan. Hoeft ook niet. Wij hebben recepten verzameld die je niet veel tijd kosten en geven je tips om het buiten gezellig aan te kleden.
De aankleding
Als je het leuk vindt om nog even buiten te blijven zitten als het donker wordt, denk dan aan verlichting. Een snoer met lichtjes is praktisch en ziet er ook meteen heel Pinterest-proof uit. Waxinelichtjes in lege potjes zijn ook een goed idee voor op tafel, net als lege wijnflessen als kandelaars. Zorg er dan wel voor dat ze op een stabiele ondergrond staan en je de kaars goed in de fles hebt gezet.
Oh, en heb je geen eigen buitenruimte of zit het weer tegen? Aan je keukentafel smaken deze gerechten natuurlijk minstens even lekker. Die tafel kun je dan een beetje buitengevoel geven door er een heleboel groen op te zetten. Hoe je dat aanpakt lees je in deze blog.
Aperitief
Verwelkom je gasten met een drankje. Deze zelfgemaakte limonade bijvoorbeeld, of een mocktail die je met een scheutje drank ook kunt omtoveren tot cocktail. Bij een drankje hoort natuurlijk ook iets te eten. Met grote planken vol brood en kruidenboter, gedroogde ham, olijven en andere dingen die je lekker vindt, kun je je gasten met een gerust hart achterlaten, terwijl jij de laatste hand legt aan de rest van het menu.
Voorgerecht
Deze pizza van platbrood met courgette, gele paprika en buffelmozzarella kun je als hoofdgerecht eten, maar in stukken gesneden doet dit het ook uitstekend als voorgerecht. Geen zin in Italiaans? Deze Vietnamese lenterolletjes zijn een heel lekker en mooi voorgerechtje.
Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht kiezen we voor een salade die licht is, maar toch goed vult. Deze salade van linzen met geroosterde feta, bataat en groene kruiden kun je bijna helemaal van tevoren maken, zodat je op de avond van het etentje zelf ook rustig buiten kunt blijven zitten. Het roosteren van de bataat, de tomaatjes en de feta kun je allemaal aan je oven overlaten.
Nagerecht
IJs van banaan maak je heel gemakkelijk zelf. Hoe? Gewoon door banaan te pellen, in stukjes in te vriezen en dat te pureren met een scheutje amandel- of ander soort plantaardige ‘melk’. We eten het graag als ontbijt, maar als nagerecht is het ook perfect. Deze variant met vers fruit is lekker zomers en op onze blog vind je nog twee andere variaties. Of kies voor een fruitsalade met noten en citroenmelisse. Kun je dat laatste niet vinden? Met munt is het ook erg lekker!