De perfecte burger voor Vaderdag
11 juni 2017
door Juliette Clonier
Gerechten
Met Vaderdag is het de beurt aan alle papa’s om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Geef dit jaar voor de verandering een keertje geen stropdas of sokken cadeau, maar pak in plaats daarvan uit in de keuken!
Op het menu: de perfecte hamburger
Ingrediënten
Voor 4 burgers
- 500 g rundergehakt
- handje paneermeel
- 1 ei
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl peper
- 1/2 tl zout
- 1 tl Dijonmosterd
- 2 tl gedroogde uitjes
- 4 el blauwe kaas naar keuze
- olijfolie
Overige ingrediënten:
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 trostomaten, in dunne plakken gesneden
- 2 rode uien, in dunne ringen gesneden
- 75 g rucola
Bereidingswijze:
- Meng in een kom het gehakt met het ei, peper, zout, paprikapoeder, gedroogde uitjes, paneermeel en Dijonmosterd. Verdeel het mengsel in vier gelijke porties.
- Vorm vier ballen en druk deze voorzichtig plat in de vorm van een burger.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten aan elke zijde.
- Bak ondertussen in een andere koekenpan het ontbijtspek uit. Leg dit op een bord en dek af met wat aluminiumfolie.
- Gebruik dezelfde koekenpan om de uien in te bakken. Bak deze 4-5 minuten op middellaag vuur.
- Wanneer de burgers gaar zijn, keer je deze om zodat de hete kant boven komt te liggen. Verkruimel 1 el blauwe kaas op elke burger. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de kaas in 3-4 minuten smelten.
Burgerbouwen
En dan is het nu tijd voor de laatste stap: je eigen burger samenstellen.
- Kies je saus: ga jij voor barbecuesaus, ketchup, mosterd, mayonnaise of een combinatie van sauzen? Snijd je broodjes doormidden en besmeer beide kanten met de favoriete saus van je vader.
- Maak hierop een bedje van rucola, gevolgd door wat plakjes tomaat.
- Hierop leg je de burger met de gesmolten kaas.
- Maak het af met het gebakken spek en de rode ui.
- Leg de bovenste helft van het broodje erop en steek er eventueel een satéprikker in zodat alles goed op elkaar blijft liggen. Tada!