Thuistip #1: Samen met de kids de keuken in
20 maart 2020Samen aan de slag in de keuken is altijd een feest! Dit is de plek waar kliederen, knoeien en vooral plezier maken namelijk 100% is toegestaan. Daarom delen we drie recepten waarbij jong en oud samen hun handen vuil kunnen maken in de keuken. Laat het kookplezier maar beginnen! En vergeet jullie creaties niet te delen met #HelloFreshnl.
Regenboogspiesjes
Zelfs de meest kieskeurige eters gaan overstag als eten aan een stokje geregen is, zeker als je ze laat meehelpen met het klaarmaken. Deze kleurrijke spiesjes zien er niet alleen gezellig uit, maar kun je ook helemaal aanpassen aan de smaak van jou en de kinderen voor wie je kookt. Kies voor fruit van het seizoen of uit je Fruitbox en vraag je kinderen wat ze lekker vinden – bijna alles kan! Maak het helemaal af met een dip van Griekse yoghurt en een beetje honing.
Berenbroodjes
Ik zag twee beren broodjes smeren? In dit geval is dat helemaal niet zo’n wonder. Of je nu gek bent op hartig of zoet, met deze berenbroodjes scoor jij zeker!
Ingrediënten:
- Pindakaas
- Chocoladepasta
- Roomkaas
- Geroosterd brood (volkoren)
- Bananen
- Blauwe bessen
Bereiding:
- Smeer pindakaas, chocoladepasta of roomkaas op het geroosterde brood.
- Gebruik plakjes banaan voor de oren en neus.
- Leg twee blauwe bessen neer als ogen en plaats een blauwe bes op het middelste plakje banaan om de neus af te maken.
Hartige courgettemuffins
Met dit recept zullen jouw kinderen groente nooit meer op dezelfde manier zien! Deze hartige courgettemuffins zijn namelijk overheerlijk en vooral leuk om samen te maken.
Ingrediënten
- 120 g volkorenbloem
- 80 g havermout
- 1/2 tl kaneel
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1/4 tl zout
- 1 ei
- 225 g Griekse yoghurt
- 80 g honing
- 25 g suiker
- 2 tl vanille-extract
- 115 g geraspte courgette (knijp het vocht hier goed uit)
Benodigdheden
- Muffinvorm voor 12 muffins
- 2 mengkommen
- Garde
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet je muffinbakblik in met boter of olie.
- Meng in een grote kom de bloem, havermout, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout.
- In een tweede kom klop je het ei tot het begint te schuimen. Meng met een garde de yoghurt, honing, suiker en vanille-extract tot een luchtige massa. Schep hier de courgette doorheen.
- Schep de ‘natte’ ingrediënten door het droge mengsel. Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden.
- Verdeel het beslag over de muffinvorm, vul de vormen tot net onder het randje.
- Bak de muffins 18-20 minuten of totdat ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken.
- Laat de muffins eerst een kwartier afkoelen in het muffinbakblik, voordat je ze eruit haalt. Eet ze direct of laat ze volledig afkoelen op een taartrek en bewaar ze ongeveer 5 dagen in een afgesloten bewaarbakje.
Veel kookplezier en vergeet niet je creaties te delen met #HelloFreshnl!